Μία ενημερωτική συνάντηση έγινε στην Παναγία για την ελεγχόμενη στάθμευση με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας κ. Φώτης Λαζαρίδης σημείωσε ότι έγινε μία πολύ καλή συζήτηση και βγήκε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε μια συγκέντρωση των κατοίκων με μεγάλη συμμετοχή. Ήταν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος κι ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, για να μπορούν να δώσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα των κατοίκων. Ήταν μια καλή συζήτηση. Υπήρχαν απορίες, δόθηκαν απαντήσεις, υπάρχει ένα σχέδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει αυτό που ζητάμε εδώ και χρόνια κι από ‘κει και πέρα υπάρχει διάθεση από το Δήμο Καβάλας και τους κατοίκους να γίνονται παρεμβάσεις ώστε να πετύχει το μέτρο».

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

Στη συνέχεια είπε ότι «λήφθηκαν πολλά υπ’ όψιν για τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά που φέρνουν εμπορεύματα, έχουν καθοριστεί ώρες για την εκκλησία, τους επισκέπτες, το ξενοδοχείο. Έγινε, δηλαδή, μια πολύ καλή συζήτηση, υπήρχε ένα προσχέδιο που εκεί επάνω περπατήσαμε και νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να προωθηθεί για ψήφιση στις Επιτροπές. Οι κάτοικοι πήραν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και νομίζω ότι βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, είμαστε επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή. Πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν κι από ‘κει και πέρα βλέπουμε τι γίνεται.

Αυτό που θα απαγορεύεται είναι το παρκάρισμα των ξένων οχημάτων. Η διέλευση θα γίνεται κανονικά. Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να περάσει και να αφήσει την οικογένειά του και τις αποσκευές του, αλλά δεν θα μπορεί να παρκάρει. Θα κατεβάσει κάτω το αυτοκίνητο και να βρει ένα πάρκινγκ. Αυτό θα ισχύει για όλους τους επισκέπτες. Πλέον θα μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν όλοι αλλά όχι και να παρκάρουν αν δεν είναι κάτοικοι της περιοχής».

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Βαφείδης: Αναμένουμε κάτι να κινηθεί εν όψει των εορτών
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Θάσου πραγματοποίησε το καθιερωμένο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Λιμενάρια