Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας παρότι διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη, η αγορά της Καβάλας στηρίζεται στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπόταν αν δεν δικαιωθούν η επιχειρηματικότητα εισέρχεται σε ιδιαίτερα δυσχαιρή θέση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν κλείσει τα σχολεία στις χώρες που περιμένουμε τους τουρίστες. Είμαστε, πλέον, στην καρδιά του καλοκαιριού, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ο κόσμος είναι πολύς αλλά δυστυχώς τα έσοδα είναι υποτονικά στις επιχειρήσεις της πόλης. Κι αυτό διότι και οι τουρίστες μας έχουν πληγεί από την ακρίβεια που μαστίζει όλον τον πλανήτη. Οπότε έρχονται στην περιοχή μας, τα ξενοδοχεία έχουν αρκετά καλές πληρότητες και όσο πλησιάζουμε τα μέσα Ιουλίου θα αγγίξουμε το 90% και το 100% σε πληρότητες, αλλά αυτοί οι άνθρωποι έρχονται ταπεινά, τα έξοδά τους είναι περιορισμένα έτσι ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής μας και ιδιαίτερα τη θάλασσα».

ΠΛΗΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «η αγορά της Καβάλας περιμένει πάρα πολλά εδώ και πολλά χρόνια από τον τουρισμό. Ήταν ένα τεράστιο πλήγμα τα τελευταία δύο χρόνια για τα καταστήματα της πόλης που δεν ήρθαν τουρίστες. Φέτος, όμως, που δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή κάποιο πρόβλημα όπως πέρυσι με τον σταθμό εισόδου της Νυμφαίας, παρ’ όλο που βλέπουμε κόσμο μας έχει χτυπήσει η κρίση στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, καθώς και η ακρίβεια στα τρόφιμα. Είναι πολύ δύσκολο για έναν Βαλκάνιο τουρίστα να ξοδεύει όπως το 2018 και το 2019 όταν τα έξοδά του για το ψυγείο και τα καύσιμα έχουν αυξηθεί. Οπότε θα έρθει στην περιοχή μας, θα δει τις ομορφιές μας, θα κάνει το μπάνιο αλλά αυτά που έχει να ξοδέψει ειδικά για τα καταστήματα της πόλης θα είναι ελάχιστα ή καθόλου.

Και για να μην βιαστούν κάποιοι να πούνε, μιλάω σαν εκπρόσωπος των καταστημάτων, όχι των ξενοδόχων ή των ναυτιλιακών εταιρειών όπου εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ καλά. Μιλάω μόνο για την εμπορική κίνηση στα καταστήματα της πόλης».

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη επιχορήγηση 548.000 ευρώ δίνεται στον Δήμο Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω του ενεργειακού προβλήματος
Επόμενο άρθροΣάββας Μιχαϊλίδης: Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα με τα κουνούπια στο Νέστο