Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια αντιμετωπίζει η περιοχή του Νέστου, από την Χρυσούπολη μέχρι την Κεραμωτή. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης σημείωσε πως το πρόβλημα είναι τεράστιο δεν δυσφημίζει τον Δήμο τους.

Αρχικά ανέφερε ότι “Έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα. Προφανώς οι παράμετροι που επηρεάζουν πάρα πολύ είναι η δημιουργία νέων εστιών. Οι πολλαπλές εστίες και εκεί που δεν έγιναν παρεμβάσεις φέρουν αρνητική εξέλιξη.

Και οι βροχές βέβαια έφεραν ένα μεγάλο φορτίο και μια τεράστια όχληση ακόμη και την ημέρα. Αυτό βέβαια πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οι κίνδυνοι να μεταφερθούν μολυσματικές ασθένειες πέρα από την όχληση και τη δυσφήμηση του τόπου στο μέσο του καλοκαιριού είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα….

Αυτό τονίσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις. Ο Δήμος Νέστου δεν έχει την αρμοδιότητα για να κάνει ψεκασμούς αλλά θα δούμε τον τρόπο που μπορούμε να συνεργαστούμε για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα είναι στις επόμενες ημέρες ορατό.

Χρειάζεται παρέμβαση στα ενήλικα έντομα και έχουν ένα κύκλο ζωής 30 ημερών”.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ

Αρμόδιος για τους ψεκασμούς είναι η Περιφέρεια που έχει και τις αρμόδιες υπηρεσίες. “Διεύθυνση Υγείας και Διεύθυνση Γεωργίας είναι ένα σύστημα που απαιτεί εγρήγορση. Το ψεκαστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας λειτουργεί και λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρώτη καταπολέμηση των κουνουπιών έγινε επί Νομαρχίας Καλλιοντζή του 2000. Έκτοτε η αναζήτηση των πληρωμών, έφερε ένα μοντέλο σε επίπεδο Περιφέρειας και αυτό γιατί η Περιφέρεια έχει δυνατότητα να δρομολογεί ένα μεγάλο έργο, όπως συμβαίνει βέβαια και σε άλλες περιοχές στο εξωτερικό. Αυτό λειτούργησε τα τελευταία χρόνια και μιλάμε για ένα μεγάλο έργο αλλά μάλλον έχει ξεφύγει και πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΓιαννης Κελγιώργης: Κόσμο έχουμε, λεφτά δεν αφήνουν
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας το πρώτο «Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας»