Δύσκολες ώρες βιώνει η αγορά της Καβάλας λόγω της χαμηλής εμπορικής κίνησης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε οι καταναλωτές πλέον προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα τελευταία χρόνια συναντάμε συνήθως εμπόδια και δυσκολίες. Ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος λόγω της ακρίβειας και της ενέργειας. Αφού ξεμπλέξαμε με τον κορωνοϊό και την πανδημία, με όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, όσοι επιζήσαμε οικονομικά και κρατήσαμε τις επιχειρήσεις μας, πιστεύαμε ότι πλέον θα μπούμε σε μία κανονικότητα. Δυστυχώς, όμως, λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Είτε ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία, είτε η ακρίβεια. Είναι, πλέον, η κοινή συζήτηση όλων. Βλέπουμε στα σούπερ μάρκετ πού έχουν φτάσει οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και πόσα χρήματα χρειάζεται πλέον κανείς να δαπανήσει. Έτσι έχει μια αδυναμία στο οικονομικό θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης».

ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ

Πρόσθεσε ότι «εδώ ερχόμαστε εμείς, η αγορά, το εμπόριο, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την κατάσταση. Αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι δεν υπάρχει επισκεψιμότητα αλλά, πλέον, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο να γεμίσουμε τα καταστήματά μας με προϊόντα, αφού και οι συναλλαγές έχουν αλλάξει άρδην. Κι αυτό διότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε είναι οι μεγάλες εταιρείες που προμηθεύουν τα προϊόντα, είτε οι συνεργάτες μας, βάζουν καινούργιες δικλείδες στη συνεργασία που δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, ειδικά αυτήν την περίοδο που δεν υπάρχει η ρευστότητα. Κερδοφορία, πλέον δεν υπάρχει αφού πουλάμε σε χαμηλές τιμές για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα, έχουν αυξηθεί τα ηλεκτρονικά καταστήματα από το 8% στο 50%, οπότε έχει μοιραστεί η πίτα ακόμη περισσότερο. Νομίζω ότι όσοι αντέχουν είναι υπερήρωες και δεν ξέρω που θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση. Δύο μήνες, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ήταν ικανοποιητικοί για την αγορά της Καβάλας αλλά αυτό δεν αρκεί για να σώσει ολόκληρη τη χρονιά».

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας σε ό,τι αφορά τον covid
Επόμενο άρθροΟ Χαράλαμπος Σαράντος ορκίστηκε Δημοτικός συμβουλος Παγγαίου