Αναφορικά με την τύχη του σταθμού τόνισε ότι “Την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι θα γίνει το συμβούλιο του Νομικού Προσώπου με ένα και μόνο θέμα, αυτό της λειτουργίας του σταθμού! Οι αιτήσεις και οι εγγραφές έχουν τελειώσει, ελέγχονται και όλα πάλι και αυτό θα μας δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Δεν θέλουμε να κάνουμε λάθη. Είναι ενημερωμένοι άλλωστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μια και τα συγκεκριμένα στοιχεία που έπρεπε να επεξεργαστούμε έχουν ήδη ρυθμιστεί και τότε θα παρθεί η οριστική απόφαση. Κάποια στοιχεία δυστυχώς θέλουν χρόνο να μελετηθούν. Και κάποια στοιχεία πρέπει να πατήσουν πάνω σε στοιχεία φορέων ενώ το σίγουρο είναι ότι δεν θα παρθεί καμία απόφαση στο πόδι. Κάποιοι έτσι έχουν μάθει να δουλεύουν μέχρι τώρα. Άρα η απόφασή μας θα είναι τεκμηριωμένη και θα έχει αυτό που της πρέπει με γνώμονα το καλό των παιδιών μας. Υπήρξαν αιτήσεις για παράδειγμα για εγγραφή σε αυτό τον σταθμό όμως τα παιδιά που πήγαν να γράψουν οι γονείς ήταν κάτω από το όριο ηλικίας εγγραφών. Δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν. Παρά ταύτα αυτός δεν είναι ο γνώμονας. Ο γνώμονας είναι να έχουμε οικονομικά στοιχεία, να προασπίσουμε και να μην αφήσουμε κανένα παιδί του Δήμου Καβάλας εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών μια και φέτος βλέπουμε κινητικότητα στις εγγραφές και έχουμε περισσότερα βρέφη παρά νήπια.

Έχουμε 75 λιγότερα παιδιά νήπια, αλλά έχουμε περισσότερα 55 βρέφη. Αλλά αυτά θέλουν προσωπικό, παραπάνω αίθουσες. Αυτό μελετάμε και ρυθμίζουμε και μάλιστα έχουμε και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με παιδικούς σταθμούς που θα λειτουργούν μέχρι τις 6. Όλα αυτά πρέπει να τα ακούσουμε και να τα μελετήσουμε. Για να καλύψουμε απαιτήσεις θα πρέπει να κάνουμε πολλά για να κρατήσουμε το επίπεδο” τόνισε θυμίζοντας ότι αν πρέπει να μείνει ανοικτός ο σταθμός θα μείνει. Αν πρέπει να κλείσει, θα κλείσει.

Η ΓΙΟΡΤΗ

Ο ίδιος σημείωσε ότι έγινε και Γιορτή του 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Καβάλας – και τιμήθηκε για την προσφορά της η Έλσα Αυλωνίτου

“Πράγματι σε συγκινητική ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, τίμησε, για την προσφορά της στον Δήμο, την μέχρι πρότινος διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, Έλσα Αυλωνίτου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Ένας άνθρωπος πολυεργαλείο.

Μια τιμητική πλακέτα και μια γκραβούρα της Καβάλας που της χάρισαν ο Δήμαρχος και οι πρώην συνάδελφοί της συνόδευσαν τις ευχές των δεκάδων παιδιών του Σταθμού και των γονιών τους.

Η τελετή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον 8ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, στο πλαίσιο της γιορτής που οργανώθηκε για τη λήξη της σχολικής περιόδου” σημείωσε ο ίδιος ευχόμενος καλή συνέχεια. Μάλιστα πρόσθεσε ότι από εβδομάδα θα δοθούν λεπτομέρειες για την λειτουργία των τμημάτων καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών.

ΤΑ ΚΑΠΗ

Τέλος αναφορικά με την λειτουργία των ΚΑΠΗ τόνισε ότι

“Πραγματοποιήθηκε, με ικανοποιητική προσέλευση μελών, η προγραμματισμένη εκδήλωση στα πλαίσια του “Παγκόσμιου μήνα μέτρησης της αρτηριακής πίεσης”, στο Γ´ ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, από τον γιατρό κ. Ξενοφώντα Κροκίδη, Διευθυντή Β´ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας και τους συνεργάτες του, την Τρίτη 14 Ιουνίου. Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε και η διευθύντρια των ΚΑΠΗ κ. Αθηνά Παυλίδου.

Ο κ. Κροκίδης δεσμεύτηκε ότι από τον Σεπτέμβριο, το ΓΝ Καβάλας σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, θα ξεκινήσουν στα ΚΑΠΗ ενημερώσεις-ομιλίες, πάνω σε θέματα που αφορούν και απασχολούν την τρίτη ηλικία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα ενημέρωσης της τρίτης ηλικίας στην σύγχρονη τεχνολογία!

Προηγούμενο άρθρο“Πήγαμε αναγκαστικά σε αυξήσεις κομίστρων στα ταξί” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Χρήστος Ιωαννίδης
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Σημαντική η προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ στην τοπική κοινωνία