Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα παρέστη ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, προσκεκλημένος των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Αφού ευχαρίστησε τους «καλούς φίλους και άξιους επαγγελματίες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού», ο κ. Λαζαρίδης έδωσε έμφαση στη λειτουργία των ΚΤΕΛ στην περιοχή μας και συγκεκριμένα από τις 25 Ιουνίου του 1927, όταν εμφανίστηκε στην Καβάλα το πρώτο Αστικό Λεωφορείο.

Τη σημαντική προσφορά των αστικών συγκοινωνιών στην τοπική κοινωνία, όπως είπε ο Βουλευτής, είχε την τύχη να τη διαπιστώσει και ο ίδιος προσωπικά επί μακρόν, «κάνοντας στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τη διαδρομή από τις παλιές εργατικές κατοικίες στο Περιγιάλι προς το κέντρο της πόλης με τη γραμμή 2 (Δεξαμενή – Στρατώνες)».

Προβλήματα, σημείωσε, «υπήρχαν και υπάρχουν. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, όταν ο πλανήτης – και αναπόφευκτα και η χώρα μας – πλήττονται από αλλεπάλληλες σφοδρές κρίσεις. Ωστόσο, με καλή διάθεση, κατανόηση και την απαραίτητη βούληση των αρμοδίων, τα όποια εμπόδια ξεπερνιούνται και όλοι μαζί θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο».

Γιατί, όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης, «ας μην το παραβλέπουμε, τόσο η Πολιτεία όσο και η Ομοσπονδία σας, βρίσκονται από την ίδια πλευρά, με έναν και μόνο στόχο: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού. Ιδίως των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, των ανθρώπων του μεροκάματου, των νοικοκυρών, των φοιτητών, των πολυτέκνων, των ανέργων. Όσων δηλαδή χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τις αστικές συγκοινωνίες. Και αυτό το στόχο οφείλουμε άπαντες να διατηρήσουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και φυσικά να τον υλοποιούμε».

Προηγούμενο άρθρο“Από εβδομάδα αποφάσεις για τον παιδικό του Αγίου Λουκά” ανακοινώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» Ανέστης Δημητριάδης
Επόμενο άρθροΚλειστό τμήμα της οδού Κολοκοτρώνη λόγω καθίζησης