Οριακή χαρακτήρισε τη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτης Φώτου καθώς κινδυνεύει να μείνει χωρίς ογκολόγο. Υπενθυμίζεται ότι η επικουρική ογκολόγος υπέβαλε κ. Ελένη Χαμαλίδου υπέβαλε την παραίτησή της αλλά ευτυχώς την ανακάλεσε.

Ο κ. Φώτου δήλωσε ότι «έχουμε προβλήματα στο ογκολογικό τμήμα και χθες (σ.σ. την Πέμπτη) η κα Χαμαλίδου δεν ήρθε στην εργασία της κι απ’ ό,τι μάθαμε είχε καταθέσει αίτηση παραίτησης. Το ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας εδώ κι αρκετό καιρό είναι «άρρωστο». Ένα ογκολογικό τμήμα το οποίο εξελίχθηκε μέσα σε 8 χρόνια, σε μία αποκεντρωμένη μονάδα πρότυπο. Σήμερα βρίσκεται υπό διάλυση. Ένα τμήμα που κατόρθωσε να έχει πάνω από 5000 ασθενείς 4 νομών, έφτασε στα σημερινά του χάλια. Η κα Χαμαλίδου η οποία προσέφερε τις υπηρεσίες της μετά την αποχώρηση του κ. Κασαράκη. Μάλιστα, θα πρέπει να εξάρουμε το γεγονός ότι η κα Χαμαλίδου –το έχω πει κι άλλες φορές- δεν πήρε την κανονική της άδεια το καλοκαίρι για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Στις αρχές του Νοέμβρη έπρεπε να πάρει την άδειά της. Πώς όμως την πήρε; Έπαιρνε άδεια κάποιες μέρες τη βδομάδα και τις υπόλοιπες βρισκόταν στο Νοσοκομείο για να εξυπηρετεί τους ασθενείς. Η κατάσταση στο ογκολογικό τμήμα ήταν απελπιστική. Στους διαδρόμους της αναμονής μαζευόντουσαν κοντά στα 60 άτομα και πολλές φορές δεν υπήρχαν καρέκλες να καθίσουν. Ασθενείς που κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, δεν είχαν καρέκλα να καθίσουν και τους βλέπαμε να ακουμπούν στον τοίχο για να ξεκουραστούν. Αυτή ήταν η κατάσταση δυστυχώς. Και την Πέμπτη η κα Χαμαλίδου –δεν ξέραμε για ποιον λόγο- κατέθεσε την παραίτησή της για να αποχωρήσει. Δεν πιστεύουμε ότι η κα Χαμαλίδου θα αφήσει τους ασθενείς της. Μάθαμε ότι πήρε πίσω την αίτησή της οπότε θα παραμείνει για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και πιστεύουμε ότι θα είναι μία από τις επικουρικές που θα προσληφθούν μετά την 1η του έτους».

ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Και πρόσθεσε ότι «Το άλλο που έχουμε είναι ότι την Τρίτη 27 Νοεμβρίου κρίνονται οι αιτήσεις των γιατρών οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση για το ογκολογικό τμήμα της Καβάλας. Είναι έξι, αλλά η διαδικασία αυτή θα αργήσει αν και η εντολή που υπάρχει να γίνουν με τις πιο σύντομες διαδικασίες. Με τις καλύτερες προϋποθέσεις μας λένε ότι αυτό θα πιάσει μέχρι τα μέσα ή το τέλος του Μαρτίου, με τις πιο γρήγορες διαδικασίες. Μέχρι τότε τι θα γίνει; Θα έχουμε την επίκουρο. Λένε ότι θα έχουμε ακόμη μία επίκουρο. Μακάρι. Μέχρι να μας έρθει ο ογκολόγος που θα αναλάβει το τμήμα, παρακαλούμε τη διοίκηση και την Περιφέρεια να μετατεθεί για ένα χρονικό διάστημα ένας ογκολόγος από το Θεαγένειο για να υπηρετήσει αυτήν τη μονάδα μέχρι να μας έρθει ο καινούργιος. Θα ήταν ευχής έργο να είναι ο ογκολόγος κ. Κασαράκης ο οποίος έχει τους ασθενείς του εδώ και γνωρίζει καλά το τμήμα.

Και μία τελευταία πληροφορία. Την περασμένη εβδομάδα έγινε ένα ογκολογικό συνέδριο εδώ. Ήταν ο υποδιοικητής της περιφέρειας τον οποίο συνάντησα και τον παρακάλεσα να δουν το θέμα από κοντά. Μου υποσχέθηκε ότι –και το πιστεύω, γιατί ήταν ευαίσθητος άνθρωπος- ότι θα δοθεί λύση στο ογκολογικό. Πιστεύουμε αυτή η λύση να είναι σύντομη για να απαλλάξουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους ογκολογικούς ασθενείς, από το βάσανο της αναμονής».

ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΣΟ

Για την ογκολόγο από τη Θάσο που ακούστηκε ότι θα έρθει, είπε ότι «υπάρχει, απ’ ό,τι μου είπαν, μία κα Μαλλιαρού η οποία πρόσφατα έχει πάρει την ειδικότητα της ογκολόγου. Βέβαια έχουμε την κα Χαμαλίδου η οποία προσέφερε ό,τι προσέφερε και θα είναι αδιανόητο να μην είναι μία από τις επικουρικές, αν δεν είναι αυτή που θα αναλάβει το τμήμα σαν μόνιμη».

Προηγούμενο άρθροΥποψήφιος ο Β.Ξουλόγης με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΈτοιμο το πρώτο πόρισμα για την κατάρρευση της γέφυρας στην Καβάλα