Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Αγροτική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση» με τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Απαντήσεις σε ερωτήματα αγροτών, κτηνοτρόφων και απασχολούμενων του Πρωτογενούς τομέα έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όντας κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Αγροτική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση», που έγινε στην Κομοτηνή.
Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ακόμη την ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην πολιτική που χαράσσεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον Πρωτογενή Τομέα, στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο που θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων «τη σημασία του να αποτελούμε ως Περιφέρεια μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας και να του να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που εκπορεύονται από αυτήν, αλλά και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».
Σημείωσε ακόμα ότι «είμαστε πλέον σε θέση να υπερασπιστούμε τη θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να την κάνουμε καλύτερη με γνώμονα πάντα το κοινό συμφέρον και το όφελος του τόπου μας και των ανθρώπων του».
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεώργιος Στρατάκος. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών ενώσεων από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μεμονωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, Δήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλη της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε προεξάρχοντος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τους Προέδρους των Επιμελητήριων της ΑΜΘ και κεντρικό θέμα την δημιουργία αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια έως το τέλος του έτους.

Hot this week

Θάσος: Σε ισχύ από σήμερα το νέο τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΘ – Όλες οι αλλαγές

Από σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου 2026, τίθεται σε εφαρμογή το...

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων 🔹 Τρόποι υποβολής αιτήσεων

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης...

Ασφάλεια και χαμόγελα για τα παιδιά του Δήμου Παγγαίου!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε οτι τέσσερις παιδικές χαρές...

Μουσικές διαδρομές στην ιστορία υπό το φως του φεγγαριού: Μαγευτική πολιτιστική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και υψηλής αισθητικής πραγματοποιήθηκε στο...

Topics

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων 🔹 Τρόποι υποβολής αιτήσεων

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διαδικασία ρύθμισης...

Ασφάλεια και χαμόγελα για τα παιδιά του Δήμου Παγγαίου!

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε οτι τέσσερις παιδικές χαρές...

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Δημαρχείο Καβάλας

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δημήτρης Μαρκόπουλος, στο...

Μακάριος Λαζαρίδης: Καλύτερες υπηρεσίες σε καλύτερες συνθήκες στη δημόσια υγεία

Αυτοψία στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης Το...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες