Συνάδελφος της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο ασκεί κριτική στη διοίκηση γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΠΕ Καβάλας είναι κατά τη γνώμη του φτωχό. Μέχρι εδώ καλά. Η κριτική εκ μέρους των συμβούλων είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ταυτόχρονα θεσμική υποχρέωση. Και ασκείται όχι μόνο στο Συμβούλιο αλλά και στα μέσα επικοινωνίας και στο facebook, όπως εν προκειμένω.

Προσέξτε όμως τη διατύπωση: «Χρήματα για έργα στην Καβάλα προφανώς ΔΕΝ υπάρχουν. 1.500.000 Ευρώ όμως για να γίνει Τζαμί στην Δράμα, βρήκε ο κ.Μέτιος. Κρίμα!!!!!!!!!!!!!!».

Ο σκοπός της ανάρτησης αποκαλύπτεται από τα σχόλια που τη συνοδεύουν. Ένας σκοτεινός κόσμος αναδύεται από τον ζόφο της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού και βρίζει, απειλεί, τρομοκρατεί. Ο σύμβουλος δεν αντιδρά. Αντίθετα, σιγοντάρει και υπερθεματίζει. Δεν ανακαλεί στην τάξη κανέναν. Δεν διαγράφει ούτε καν την τρομερή βρισιά «τουρκόσπορος». Υπόσχεται και άλλα!

Όμως πώς είναι δυνατό να συμπεριφερθεί σωστά, όταν όλο το σχόλιο στηρίζεται σε αλλεπάλληλες στρώσεις ψεμάτων;

1. Χρήματα προφανώς υπάρχουν για την Καβάλα. Αν θα υπάρξουν στο μέλλον περισσότερα λεφτά, αυτό θα οφείλεται στη δουλειά που θα γίνει από δω και πέρα, αφού όσα λίγα έγιναν από εκείνους που διαφέντευαν την ΠΕ Καβάλας μέχρι 31.8.2019 απέδωσαν ελάχιστα έως πενιχρά αποτελέσματα.

2. Στη Δράμα προφανώς δεν γίνεται (δεν κτίζεται) καινούργιο τζαμί. Υπάρχει το τέμενος Αράπ τζαμί, που το αγόρασε ο Δήμος Δράμας επί δημαρχίας Μαργαρίτη Τζίμα (μετέπειτα βουλευτή ΝΔ) το έτος 2001. Είναι διατηρητέο και ο Δήμος (δήμαρχος Χ. Μαμτσάκος, ΝΔ) το προορίζει για πολιτιστική χρήση. Εφόσον ολοκλήρωσε όλες τις μελέτες δικαιούται να ζητήσει και να λάβει χρηματοδότηση για τις εργασίες αποκατάστασης από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Αν όλα είναι σωστά, η Περιφέρεια δεν μπορεί να αρνηθεί τη χρηματοδότηση.

3. Προφανώς έχουν ανακαινιστεί και άλλα παρόμοια κτίρια στο παρελθόν. Προφανώς δεν λειτουργούν ως λατρευτικοί χώροι αλλά χρησιμοποιούνται για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Γι’ αυτά ο σύμβουλος τηρεί αιδήμονα σιωπή. Ερμηνεύσετε όπως θέλετε την απουσία γνώμης για τη συντήρηση της Παλιάς Μουσικής (Χαλήλ μπέη τζαμί) στη χερσόνησο της Παναγίας στην Καβάλα, που χρηματοδοτήθηκε από το Γ´ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπως λεγόταν τότε το ΕΣΠΑ, με υπογραφή του τότε Περιφερειάρχη Μ. Αγγελόπουλου (ΝΔ).

4. Προφανώς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υποδειγματική χρήση του συγκροτήματος της Παλιάς Μουσικής από τους κατοίκους της γειτονιάς που το έχουν αναγάγει σε τοπόσημο και σημείο αναφοράς.

Προφανώς δεν τον άκουσα να διαμαρτύρεται ούτε τον είδα να διαδηλώνει τον Απρίλιο του 2014 εναντίον της συντήρησης του μεντρεσέ δίπλα στις Καμάρες. Σίγουρα το έκαναν κάποιοι από αυτούς που δηλώνουν «διαδικτυακοί φίλοι» του και σχολιάζουν κάτω από την ανάρτησή του.

Οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Ιωσηφίδης παραβρίσκονται -και σωστά- σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών που τελούνται στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού». Φαντάζομαι πως εκτιμούν την προσπάθεια που έγινε με αγάπη, μεράκι και καλαισθησία από όλους όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα και δεν θα έχουν αντίρρηση για παρόμοιες πρωτοβουλίες στους Δήμους και την Περιφέρειά μας.

Ανάρτηση του Κωστή Σιμιτσή στο facebook

Προηγούμενο άρθροΜέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση των τελών
Επόμενο άρθροΠρώτη κατοικία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προστασία της – Ερωτήσεις και απαντήσεις