Οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Καβάλας θα πληρωθούν στις 27 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος. Σύμφωνα, όμως, με τον πρόεδρο του Ομίλου Καβάλα Μπροστά κ. Γιάννη Εριφυλλίδη οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είδαμε να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με το θέμα των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Καβάλας. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους. Πολλοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και εν πάση περιπτώσει είναι δεδουλευμένα τα χρήματα που τους οφείλονται και πρέπει να πληρώνονται στην ώρα τους.

Τους ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δημητριάδη ότι το μισθό του Σεπτεμβρίου θα τον πληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου. Θορυβήθηκαν οι άνθρωποι, επικοινώνησε εκπρόσωπός τους μαζί μου και μου ζητήθηκε να κάνω μία παρέμβαση για να πιέσω από την πλευρά μου τον δήμαρχο να βρει λύση.

Έκανα μία ανάρτηση στο Facebook το μεσημέρι του Σαββάτου και ουσιαστικά είπα ότι ο δήμαρχος μπορεί να πάρει τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου Καβάλας μέχρι να έρθουν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και να πληρώσει τους εργαζόμενους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αμέσως μετά βγαίνει ο δήμαρχος με δήλωσή του σε τοπική εφημερίδα την οποία αγαπάει και πολύ και μπαίνει πρωτοσέλιδο ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις 27 Οκτωβρίου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Καβάλας. Ξαφνικά, όμως, οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πάλι από τον κ. Δημητριάδη ότι έκανε λάθος ο δήμαρχος, δεν γίνονται οι διαδικασίες τόσο γρήγορα και θα πληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου, όπως τους είχε ανακοινωθεί αρχικά».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρόσθεσε ότι «είμαι εξοργισμένος, διότι είπε ανερυθρίαστα ένα ολοφάνερο ψέμα ο δήμαρχος μόνο και μόνο για να μπει πρωτοσέλιδο και να δείξει ότι εγώ δεν έχω δίκιο. Τελικά έχω απόλυτο δίκιο αλλά το θέμα είναι να κοιτάξουμε πώς θα πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν πάρα πολλά στην κοινωνία της Καβάλας προσέχοντας τα παιδιά μας. Φανταστείτε μια μέρα να απεργήσουν αυτοί, τι θα γίνει στην Καβάλα και πόσες οικογένειες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Το θέμα είναι να βρεθεί, επιτέλους, λύση. Δεν βλέπω διάθεση από τη σημερινή διοίκηση να βρεθεί, να υπάρξει προγραμματισμός όταν καθυστερούν τα χρήματα να μπαίνουν από το ταμείο του Δήμου Καβάλας. Δεσμεύομαι, αν επιλέξει ο Καβαλιώτικος λαός να με εκλέξει στη θέση του δημάρχου, αυτό το πρόβλημα να το λύσω. Διότι κοινωνική πολιτική χωρίς να φροντίζεις πρώτα όσους εργάζονται γι’ αυτήν, όπως αυτοί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν νοείται».

Προηγούμενο άρθροΤη 14η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το 2022 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή
Επόμενο άρθρο«Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες για αγρίους», δήλωσε ο πρόεδρος τη ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης, για τις αντιδράσεις σχετικά με την υδροδότηση της δημοτικής ενότητας Φιλίππων