Ο Δήμος Δοξάτου με απόφασή του τίθεται αντίθετος με την υδροδότηση των Κρηνίδων από τις πηγές Κεφαλαρίου. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι στον Δήμο Δοξάτου έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα.

Για άλλη μία φορά δήλωσε ότι «τα έχουν μπερδέψει λίγο στο Δήμο Δοξάτου και προσπαθώ να γίνω όσο πιο ευγενικός γίνεται. Ακόμη και γεωγραφικά, ακόμη και τα δίκτυα τα έχουν μπερδέψει.

Διαβάζω δηλώσεις ότι σχεδιάζει η ΔΕΥΑΚ να πάρει από το εξωτερικό δίκτυο των Κρηνίδων για να υδροδοτήσει την πόλη της Καβάλας και το Παληό. Δεν στέκει.

Διαβάζω ότι αποκρύψαμε και θέλουμε να κάνουμε το έργο υδροδότησης από τις πηγές Βοϊράνης, να πάρουμε δηλαδή από τον υπάρχων αγωγό και να δώσουμε νερό στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Ψέμα καταφανέστατο. Δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα από κανέναν.

Η ΔΕΥΑ Καβάλας θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Ο Δήμος Καβάλας επίσης το ίδιο, για το καλύτερο των πολιτών του. Και αυτό προχωρήσαμε. Δώσαμε συνέντευξη Τύπου φέτος το καλοκαίρι ενώπιον όλων και είπαμε ότι έχουμε καταθέσει πρόταση για την υδροδότηση προς το Υπουργείο 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Το είπαμε δημόσια και δεν έχουμε λόγο να κρύψουμε κάτι. Γι’ αυτό δεν μπορώ να ακούω ιστορίες για αγρίους.

Το λυπηρό σε όλο αυτό είναι ότι έχουμε ανθρώπους εδώ στην Καβάλα -διετέλεσαν και δήμαρχοι- και μόλις άκουσαν κάτι κακό για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προσπάθησαν να τρέξουν να συνταχθούν και να ρίξουν νερό στο μύλο του γειτονικού δήμου. Είναι λυπηρό για μένα. Αντί να έρθουν να ρωτήσουν τι έχει συμβεί για να ξέρουν, αμέσως προσπάθησαν αν συνταχθούν. Επιπλέον, συνεχίζουν να λένε βλακείες. Λένε ότι έχει διαρροές ο αγωγός που φέρνει νερό από το Κεφαλάρι. Επειδή είσαι πρώην δήμαρχος σημαίνει ότι γνωρίζεις τι συμβαίνει με τον αγωγό; Εννοείται ότι δεν έχει καμία διαρροή. Αν συνέβαινε επί της εποχής του, καλώς. Σήμερα δεν υπάρχει καμία διαρροή».

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε υποβάλλει μια πρόταση από τον Ιούνιο, έχει τελειώσει η διαδικασία για τα περιβαλλοντικά. Μόλις αδειοδοτηθεί για τα περιβαλλοντικά ο υπάρχων αγωγός -δεν θα γίνει δεύτερος- θα προχωρήσουμε στο έργο. Όποιος άλλος νομίζει ότι θίγονται τα συμφέροντά του –που εννοείται ότι δεν θίγονται- μπορεί να κάνει ό,τι καταλαβαίνει. Εμείς θα κάνουμε το έργο, πρέπει να υδροδοτηθεί η δημοτική ενότητα Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης, αφού πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα με τα νιτρικά στην περιοχή για το καλό της υγείας των πολιτών. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των ανθρώπων, όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αγρίους. Αυτοί που πάνε να καπηλευτούν ένα σοβαρό ζήτημα για προεκλογικούς λόγους, εδώ και στο Δοξάτο, είναι που με ενοχλούν. Κρίμα».

Προηγούμενο άρθροΑντίδραση του Γιάννη Εριφυλλίδη για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο με νεκρό άνδρα στη Δράμα – Το ΙΧ έπεσε σε ρέμα