Tο εργαστήριο κεραμικής «Costis Potery» στον λιμένα της Θάσου, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022, είκοσι τέσσερις (24) εκπαιδευόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης.

Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν και έλαβαν πληροφορίες σχετικά με την τέχνη της κεραμικής από τον αγγειοπλάστη κ. Κώστα Χρυσόγελο.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις Μαριές. Εκεί, φιλοξενήθηκαν από την Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνιο στο Αρχονταρίκι και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Ιεράς Μονής.

Οι εκπαιδευόμενοι των δύο Παραρτημάτων συνοδεύονταν από την Πρόεδρο του Κέντρου, κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή, την Προϊσταμένη του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης, κυρία Τέη Μαρία, τον Προϊστάμενο του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, κ. Σταύρο Γιαννουλίδη και τους εκπαιδευτές τους.

Η ημερήσια δράση ολοκληρώθηκε με γεύμα και καφέ στον Λιμένα της Θάσου.

Η μετακίνηση των εκπαιδευόμενων, των συνοδών και των υπηρεσιακών οχημάτων έγινε δωρεάν από την ακτοπλοϊκή γραμμή ΑΝΕΘ.

kkppamth

Προηγούμενο άρθροΑνησυχία για τις προκλήσεις των Τούρκων αλιέων στο Θρακικό Πέλαγος
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε η σύμβαση προϋπολογισμού 500.000€ για τον εξωραϊσμό και ανακαίνιση της Πλατείας Ηρώων στη Χρυσούπολη