Με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του Δήμου Θάσου να κάνει δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιμένα για την ανακαίνιση της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες προσωπικές μου σκέψεις…

Έχω δηλώσει κατ επανάληψη δημόσια ότι είναι ευτυχισμένη η συγκυρία να συνεργάζεται το σχολείο μας με τέτοιους Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων (Διαχρονικά όλα αυτά τα 16 χρόνια της θητείας μου στη Διεύθυνση του Γυμνασίου, όλοι οι Σύλλογοι Γονέων πρόσθεσαν το δικό τους λιθαράκι στη φυσιογνωμία του σχολείου: από τα πρώτα χρόνια της βοήθειας στο μετασχηματισμό του σε ΣΕΠΠΕ, στην δημιουργία της Βιβλιοθήκης, στη διαμόρφωση των κοινοχρήστων χώρων, στην προμήθεια και ανανέωση εξοπλισμού, στον εξωραϊσμό των αιθουσών κλπ, μπορώ να μιλάω επί ώρες).

Έτσι και ο τωρινός Σύλλογος, δια της προέδρου του, κ. Παπαχρήστου, μεταξύ άλλων, προέβη όχι μόνο στην διαμόρφωση και την κατάθεση του αιτήματος της ανακαίνισης της Μεγάλης Αίθουσας Εκδηλώσεων, αλλά στην σύνταξη και προώθηση μιας ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης μελέτης επ’ αυτού. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν αγαπητοί κηδεμόνες για τις πρωτοβουλίες σας, το ενδιαφέρον και την καλαισθησία που σας διακρίνει, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ τόσο στον πρόεδρο της Β/θμιας Σχολ. Επιτροπής κ. Κουτσουμανή όσο – και κυρίως – στον Δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη, για την ανταπόκριση προς το σχολείο που “όλοι αγαπήσαμε, φοιτήσαμε και αγαπάμε¨. Δεν θα πρέπει βέβαια να ξεχάσουμε και τους συντάκτες της εξαιρετικής μελέτης… Σας ευχαριστούμε και να είστε όλοι σας καλά!!!

Σε τελική ανάλυση ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται για τα παιδιά μας, αλλά και για την τοπική κοινωνία.
Υπ’ αυτή την έννοια και με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των φορέων του Δήμου και της Σχολικής Επιτροπής, προχωράμε και σχεδιάζουμε κι άλλες δράσεις για τον εξωραϊσμό του κτιριακού συγκροτήματος και την βελτίωση των εγκαταστάσεων αυλισμού, αθλητισμού και παραμονής των μαθητών μας στους χώρους του σχολείου.

Έχουμε πολλά να κάνουμε και σ’ αυτό ζητάμε και την βοήθεια όλων των κηδεμόνων, και την ενεργή στήριξή τους. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε, αλλά θέλουμε και να φροντίζουμε, να εκσυγχρονιζόμαστε και να βελτιώνουμε συνεχώς την εικόνα μας και τις υποδομές μας…
Θέλουμε (και προσπαθούμε) να έχουμε το Γυμνάσιο Λιμένα (αλλά και το ΓΕΛ), σχολείο πρότυπο όχι μόνο για το νησί μας, αλλά και σε πολύ ευρύτερο επίπεδο, όπως άλλωστε το διαμορφώσαμε από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.

Η προσθήκη της νέας πτέρυγας, εκτός από το ότι θα ανακουφίσει το πρόβλημα του μαθητικού υπερπληθισμού (δεν υπάρχει μαθητική διαρροή στο σχολείο μας !!!, αντίθετα, το μαθητικό δυναμικό ολοένα και αυξάνεται), θα δώσει σύγχρονες λύσεις σε προβλήματα όπως η αξιοπρεπής διεκπεραίωση των ΑΜΕΑ μαθητών, πέραν της ράμπας εισόδου, στους ορόφους του κτιρίου.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν πολύ όλους για την υποστήριξη και την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων και ευχόμαστε να είμαστε πάντοτε συνοδοιπόροι σε τέτοιες δημιουργικές πορείες για το καλό μικρών (κυρίως) αλλά και μεγάλων… Το σχολείο μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας !!!

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου
Θεοχαρίδης Θεοχάρης

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Χατζηκωνσταντίνου – Κυριακίδη στη Θάσο με επίκεντρο τον τουρισμό
Επόμενο άρθρο«Θέλουμε να πάρει το Νοσοκομείο Καβάλας το ρόλο του», δήλωσε ο διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος