Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Γηρυόνης” που σαρώνει τη χώρα και έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Όπως φαίνεται στη δορυφορική εικόνα το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού βαρομετρικού βρίσκεται πάνω από την χώρα.

Κατά το υπόλοιπο της ημέρας η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, το Αιγαίο, τη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο, τις παράκτιες περιοχές των νοτίων ηπειρωτικών και τη Χαλκιδική.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, την Κεντρική Μακεδονία, τη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Στον χάρτη φαίνεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως σήμερα το βράδυ καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι που στο Αιγαίο πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά. Επισημαίνεται ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meteo.gr newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΜέτρηση κυκλοφοριακού φόρτου στη Καβάλα
Επόμενο άρθροΠοιοι δικαιούνται αναδρομικά έως και 10.560 ευρώ – Όλες οι λεπτομέρειες