[ad_1]

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής και του Γυμνασίου Νέου Σιδηροχωρίου, θα εκπροσωπήσουν τη Ροδόπη στη φετινή, 12η «Μαθητική Ολυμπιάδα», το διάστημα 15-19 Απριλίου στην Πρώτη Σερρών.

Η Μαθητική Ολυμπιάδα που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Πρώτη Σερρών,  είναι μια μεγάλη αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική μαθητική γιορτή, που ξεκίνησε ως μια τοπική σχολική δραστηριότητα, ωστόσο εξελίχθηκε σε έναν σημαντικό θεσμό που έχει υιοθετηθεί – θεσμοθετηθεί από την ελληνική πολιτεία προσελκύοντας εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η διοργάνωση περιλαμβάνει πρόγραμμα προσομοίωσης Ολυμπιακών αθλημάτων με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στα ιδεώδη του αθλητισμού και του ολυμπισμού, καθώς και σειρά πολιτισμικών – κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων.

Η Μαθητική Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε και από την Κομοτηνή (έναν από τους 55 σταθμούς της διαδρομής της στη βόρεια Ελλάδα) όπου την υποδέχτηκαν τριάντα μαθήτριες και μαθητές από οκτώ γυμνάσια και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του νομού Ροδόπης, από τη δυτική είσοδο μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή αφής.

Το σύνθημα της Ολυμπιακής Μαθητιάδας είναι «Χωρίς τον φόβο και την αποτυχία της νίκης», όπως σημείωσε ο εμπνευστής και υπεύθυνος της διοργάνωσης, κ. Γιώργος Γάλλος, υπογραμμίζοντας: «Είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία του Υπουργείου Παιδείας η οποία προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές ένα μήνυμα: «Να αγωνίζεστε, να μην φοβάστε την αποτυχία». Αυτό το βιώνουν πραγματικά όσα παιδιά συμμετέχουν στη Ολυμπιακή Μαθητιάδα και καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη σημασία έχει ο «αγώνας», γιατί όταν προσπαθείς  και δεν τα παρατάς, στο τέλος θα τα καταφέρεις. Έτσι κάπως η Μαθητιάδα κατόρθωσε πλέον για πρώτη φορά να βγάλει τη Δάδα της, να βγάλει το μήνυμα της από τα στενά πλαίσια της Πρώτης Σερρών, και να το μεταφέρει συνολικά σε 55 πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την όμορφη φιλοξενία και σας περιμένουμε στις 15 Απριλίου στην 12η Μαθητιάδα.»

«Η Φλόγα για εμάς τους εκπαιδευτικούς συμβολίζει την Ελπίδα η οποία δίνει το Φως στη Νεολαία μας, η οποία είναι η ελπίδα για τα μέλλον του τόπου μας», ανέφερε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ροδόπης κ. Χρήστος Γαντζίδης, και πρόσθεσε: «Η συμμετοχή των μαθητών είναι πρωτόγνωρη σε συναισθήματα, όλα τα παιδιά βιώνουν μια περηφάνια συνοδεύοντας τη Φλόγα, και ελπίζουμε κάθε χρόνο να γίνεται αυτή η εκδήλωση μεταφέροντας μηνύματα τόσο στη νεολαία μας, αλλά και στους μεγαλύτερους, γιατί η νεολαία έχει την καθαρότητα που εμείς οι μεγαλύτεροι δεν την έχουμε σε αυτό το επίπεδο που την έχουν οι νέοι μας. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υγεία και πρόοδο και να μην σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται σε ότι και αν προσπαθούν να κάνουν».

«Από εδώ, από τον όμορφο πολυπολιτισμικό τόπο μας, στέλνουμε ένα μήνυμα Φιλίας και Αδελφοσύνης σε όλους τους λαούς της Γης – «Λαμπρό στάδιο να πορεύεστε με τα ιδεώδη», σημείωσε ο Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, και συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές της πόλης που συμμετέχουν στην εκδήλωση, και με αισθήματα χαράς υποδεχόμαστε τη Φλόγα της Ολυμπιακής Μαθητιάδας, τη Φλόγα που αποτελεί και αντιπροσωπεύει το αιώνιο σύμβολο Ειρήνης και Ευγενούς Άμιλλας των Λαών, τη Φλόγα που στην αρχαιότητα σταματούσε τους πολέμους και σηματοδοτούσε την Ολυμπιακή εκεχειρία, τη Φλόγα που αντιπροσωπεύει αυτό που σήμερα ενώνει σε όλο τον κόσμο ανθρώπους με ξεχωριστή Θρησκεία, Γλώσσα και Πολιτισμό, σε μια περίοδο που το αίτημα για μια Παγκόσμια Ειρήνη είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Η στάση της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, αλλά και τους συμπολίτες μας».

Ένα «μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους σε αυτό που γίνεται σήμερα στην πόλη μας», απηύθυνε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, καθώς και ένα «πολύ μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές», καλωσορίζοντας στην Κομοτηνή «τη Φλόγα – Σύμβολο», για να συνεχίσει: «Είναι χαρά μας που περνάει η Φλόγα από την πόλη μας». Ευχήθηκε, δε, στους μαθητές, «να είναι γεροί, να έχουν καλή ζωή, να προσπαθούν και να κάνουν  πάντα τον αγώνα τον καλό, να τους γίνει σύμβολο η Φλόγα που κρατούν στα χέρια τους, και πάντα με καθαρό σώμα και καθαρή ψυχή να αγωνιστούν στην υπόλοιπη ζωή τους».

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΔιενεργούσαν παράνομο έρανο
Επόμενο άρθροΑπάντηση εμπορικού συλλόγου Καβάλας για την αναβολή της λευκής νύχτας