Όπως τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», οι διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσαν προχθές τη νέα τιμολογιακή πολιτική για το νερό, η οποία είναι ίδια με αυτήν που ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου πριν από δύο χρόνια.

Σημείωσε ότι «το 2016 ετοιμάσαμε μελέτη, έχοντας συνεννοηθεί με τη δήμαρχο, που βασίστηκε στην κατάργηση της ελάχιστης κατανάλωσης, κι αφού υπολογίσαμε το κόστος συντήρησης, προτείναμε τέλη συντήρησης και αντικατάστασης υδρομέτρων.

Ετοιμάσαμε τη μελέτη και δώσαμε συνέντευξη Τύπου, στην οποία η δήμαρχος, αντί να είναι στο πάνελ μαζί μας, ήταν με τους δημοσιογράφους και απηύθυνε ερωτήσεις!

Αυτά που ανακοίνωσαν τώρα, στην ουσία είναι αυτά που είχαμε μελετήσει, είχαμε συμφωνήσει με τη δήμαρχο και προτείναμε το 2016. Αν κάποιος κάνει το λογαριασμό, θα βγάλει τα ίδια αποτελέσματα».

Κάποιοι θα πληρώσουν τη μείωση

Επισήμανε ότι, από όσα ανακοινώθηκαν, απουσιάζουν τα τέλη αποχέτευσης και το περιβαλλοντικό τέλος. Κι όταν ρωτήθηκε αν, τελικώς θα είναι όντως μειωμένο το τιμολόγιο για μικρούς και μεσαίους καταναλωτές, απάντησε: «Στο τέλος, το σύνολο των εσόδων της ΔΕΥΑΚ θα αυξηθούν! Δεν ξέρω τι άλλο θα προστεθεί στο τελικό τιμολόγιο, αλλά όσα ανακοίνωσε η δήμαρχος είναι αυτά που το 2016 λιγοψύχησε και δεν τα εφάρμοσε».

Υπογράμμισε ότι η δήμαρχος και «τότε είχε κατανοήσει ότι θα υπάρξουν μειώσεις, όμως το κλίμα στην Υπηρεσία ήταν αρνητικό και σ΄ αυτό συνέβαλε το κλίμα που είχαν δημιουργήσει ο Τύπος, η αντιπολίτευση και σύμβουλοι της συμπολίτευσης που παρέσυραν τη δήμαρχο, την οποία έβαλαν απέναντί μας στη συνέντευξη. Μια συνέντευξη που δεν θα την έδινα, αν δεν προϋπήρχε συμφωνία με τη δήμαρχο. Και τώρα έρχονται να εφαρμόσουν το 2019 αυτά που προτείναμε το 2016».

Σκοπός η αλλαγή ατζέντας

Αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό τέλος, είπε πως είναι υποχρεωτική η επιβολή του, διότι οι ΔΕΥΑ θα το αποδίδουν στις διευθύνσεις Υδάτων, οι οποίες θα εκδίδουν και τις άδειες χρήσης νερού είτε για ύδρευση είτε για άρδευση.

Τέλος, δήλωσε ότι δεν είναι σωστό τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου να μαθαίνουν την πρόταση της διοίκησης από τον Τύπο. «Υπήρξε πρεμούρα για να αλλάξει η ατζέντα των συζητήσεων από την πτώση της γέφυρας», είπε με νόημα.

Kokkinokavalas.gr

Προηγούμενο άρθροΗ αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας του Ακροποτάμου στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΕντοπίστηκε βαν με 90 παράτυπους μετανάστες στα διόδια της Μουσθένης