Κλίμα έντασης με το γεωτρύπανο Abdulhamid Han καλλιεργεί η Τουρκία, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να προβάλλουν χάρτες με πιθανούς γεωτρητικούς στόχους στις 9 Αυγούστου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χθες, το τουρκικό πλοίο βγήκε από τον κόλπο της Μερσίνας για δοκιμές στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από τα τουρκικά παράλια και τα Κατεχόμενα. Όπως έχει κάνει γνωστό ο υπουργός ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το πλοίο θα βγει για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, με την ακριβή τοποθεσία να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο ίδιος ο Ερντογάν θα βγει να ανακοινώσει την ακριβή τοποθεσία που θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση.

Abdulhamid Han
Abdulhamid Han

Χθες, το Abdulhamid Han βγήκε ανοιχτά από τον κόλπο της Μερσίνας, όπου φέρεται να έχει δέσει αρόδο και να πραγματοποιεί τεχνικές δοκιμές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συντηρούν σε υψηλό επίπεδο την επικείμενη έξοδο για γεωτρήσεις του νέου γεωτρύπανου, προβάλλοντας χάρτες με πιθανές περιοχές δραστηριοποίησης.

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων, με τον Νίκο Δένδια να ενημερώνει λεπτομερώς την νέα υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας αμέσως μετά την συνάντηση – αστραπή στην Κύπρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Προηγούμενο άρθροΜνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου
Επόμενο άρθροΕνεργειακή κρίση: Έρχεται η συσκότιση και στην Ελλάδα – Αρχή από μνημεία και δρόμους