Κλίμα έντασης με το γεωτρύπανο Abdulhamid Han καλλιεργεί η Τουρκία, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να προβάλλουν χάρτες με πιθανούς γεωτρητικούς στόχους στις 9 Αυγούστου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Χθες, το τουρκικό πλοίο βγήκε από τον κόλπο της Μερσίνας για δοκιμές στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από τα τουρκικά παράλια και τα Κατεχόμενα. Όπως έχει κάνει γνωστό ο υπουργός ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το πλοίο θα βγει για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, με την ακριβή τοποθεσία να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο ίδιος ο Ερντογάν θα βγει να ανακοινώσει την ακριβή τοποθεσία που θα επιχειρήσει να κάνει γεώτρηση.

Abdulhamid Han
Abdulhamid Han

Χθες, το Abdulhamid Han βγήκε ανοιχτά από τον κόλπο της Μερσίνας, όπου φέρεται να έχει δέσει αρόδο και να πραγματοποιεί τεχνικές δοκιμές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης συντηρούν σε υψηλό επίπεδο την επικείμενη έξοδο για γεωτρήσεις του νέου γεωτρύπανου, προβάλλοντας χάρτες με πιθανές περιοχές δραστηριοποίησης.

Αθήνα και Λευκωσία παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων, με τον Νίκο Δένδια να ενημερώνει λεπτομερώς την νέα υπουργό εξωτερικών της Γαλλίας αμέσως μετά την συνάντηση – αστραπή στην Κύπρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Hot this week

Στην Καβάλα την Δευτέρα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 ημέρα Δευτέρα, πρόκειται να...

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Topics

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το 3ο Kavala Summer Shopping Night

Ικανοποίηση επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας από το...

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων της Θάσου με την Manager της Wiss Air Group

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, παρευρέθηκε στο...

Σειρά επισκέψεων υπουργών και υφυπουργών στην Καβάλα ενόψει της 90ής ΔΕΘ

Σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσουν από...

Μακάριος Λαζαρίδης: Και οι ορεινές περιοχές έχουν ζωή…

Το ζήτημα της ελλιπούς τηλεπικοινωνιακής κάλυψης σε ορεινές κοινότητες...

4,8 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες αγρότες των Τεναγών Φιλίππων – «Η απόφαση ελήφθη»

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τους αγρότες των Τεναγών...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες