Δεν έχει αλλάξει το ωράριο εργασίας στη ΔΕΥΑΚ όπου οι εργαζόμενοι απασχολούνται 7 ώρες και 15 λεπτά. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Απόστολο Χρόνη απλώς έχει επικαιροποιηθεί το οργανόγραμμα. Την ίδια ώρα που βελτιώνονται σταδιακά τα οικονομικά της επιχείρησης.

Ο κ. Χρόνης δήλωσε ότι «γίνεται πολλή συζήτηση για το τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα νέο ωράριο. Είναι αυτό που ισχύει στη ΔΕΥΑΚ από… καταβολής κόσμου. Δούλευαν και συνεχίζουν να δουλεύουν οι υπάλληλοι 7 ώρες και ένα τέταρτο. Αυτό είχε περιγραφεί και στη συλλογική σύμβαση του 2010. Τώρα, επειδή από το 2017 έχουμε υποχρεωθεί να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας με τον κανονισμό εργασίας, αυτό κάναμε. Όλα αυτά εκπορεύονται από κάποια κέντρα που θέλουν αν δημιουργήσουν θέματα. Εννοείται ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα καινούργιο.

Αυτό που προφασίζονται κάποιοι ότι υπάρχει ένας νόμος που οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν 8 ώρες, αυτό ισχύει για κάποιους φορείς αλλά όχι για όλους. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας, πχ, με τα βαρέα και ανθυγιεινά, δουλεύουν 6,5 ώρες. Το ίδιο ισχύει με την Τεχνική Υπηρεσία. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που τα λένε αυτά, ζητούν να αλλάξει το ωράριο της υπηρεσίας αυτής; Ζητάνε να αλλάξει το ωράριο καις τις σκουπιδιάρες και να δουλεύουν 8 ώρες; Αυτό ήταν το ωράριο, αυτό παραμένει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ είπε ότι «η επιχείρηση ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς. Το οικονομικό κλίμα που υπάρχει παντού μετά τον covid δεν είναι τόσο ευχάριστο. Όμως η επιχείρηση στέκεται στα πόδια της, ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της, πληρώνει τις υποχρεώσεις της και εισπράττει ανάλογα. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα σαν ΔΕΥΑΚ. Συνεχίζουμε να εισπράττουμε και να πληρώνουμε τις οφειλές μας. Δεν μπορώ να πω ότι περισσεύουν τα χρήματα αλλά δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή.

Έχουν βγει κάποια δημοσιεύματα επίσης τεχνηέντως από κάποια κέντρα που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και λένε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει 30 εκ. οφειλές. Δεν υπάρχουν τέτοιες οφειλές. Υπάρχουν συσσωρευμένες ζημιές όλα αυτά τα χρόνια και είναι κάτι λογιστικό. Δεν υπάρχουν οφειλές που δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Αυτή την στιγμή υλοποιείται ένα τεχνικό πρόγραμμα 51 εκ ευρώ για το 2021 που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της ΔΕΥΑΚ και το τρέχουμε με ευλάβεια. Προσπαθούμε να αλλάξουμε όλο τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό στα αντλιοστάσια αποχέτευσης και ύδρευσης, να επισκευάσουμε στους βιολογικούς όπου υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε πάρει έναν ακόμη ρότορα κα λειτουργεί τον βιολογικό της Καβάλας. Γίνονται προσπάθειες με χρήματα που παίρνουμε μέσα από προγράμματα, αλλιώς θα πρέπει να τα κάνουμε με ιδίους πόρους. Καθημερινά καταθέτουμε προτάσεις για να αλλάξουμε δίκτυα και αντλιοστάσια. Ήδη τρέχουν οι μελέτες για όλα αυτά ώστε να αλλάξουμε όλο τον εξοπλισμό.

Το αντλιοστάσιο Α5 είναι από το 1990 όταν έγινε. Έχει πλημμυρίσει τρεις φορές, υπογράψαμε τη σύμβαση και θα γίνει ένα νέο σύγχρονο αντλιοστάσιο λιγότερο ενεργοβόρο που θα μας πάει άλλα 30 χρόνια. Η δουλειά που γίνεται είναι πάρα πολύ σοβαρή από όλα τα στελέχη της επιχείρησης. Οι βλάβες ελαχιστοποιήθηκαν και οι διακοπές επίσης. Μέσα σε δύο χρόνια από σήμερα ο Δήμος Καβάλας θα έχει νέα δίκτυα και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα».

Προηγούμενο άρθροΜε το Cosmopolis Home θα ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου το φεστιβάλ Cosmopolis
Επόμενο άρθροΤον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο συνάντησε η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αναστασία Τζαμπαζλή