Αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες πληρωμές που αφορούν σε Power Pass και Fuel Pass 2.

Όσον αφορά στο Power Pass έχουν ήδη πιστωθεί 250 εκατ. ευρώ από συνολικά 300 εκατ. ευρώ. Απομένουν λίγες εκκρεμότητες με ελέγχους για το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ προστέθηκε ο Ιούνιος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από το υπουργείο Οικονομικών, όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου και οι πληρωμές των 50 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στο Fuel Pass 2, έχουν ήδη πιστωθεί 155 εκατ. ευρώ σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται κανονικά η εκκαθάριση για όσους έχουν κάνει αίτηση για το Fuel Pass 2 με το Υπουργείο Οικονομικών να δίνει απανωτές εγκρίσεις πληρωμών με τις τελευταίες να πραγματοποιούνται σταδιακά και μέσα σε διάστημα το πολύ τριών ημερών.

Μετά τις πρώτες πληρωμές που έγιναν για τους ΑΦΜ 1,2 και 3 υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις. Ακόμη και στο ΦΕΚ που είχε δημοσιευτεί δεν αναφερόταν σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της επιδότησης καυσίμων, όμως, τελικά τις επόμενες ημέρες μετά τους απαιτούμενους ελέγχους και τις διασταυρώσεις, δόθηκαν οι εγκρίσεις και πιστώθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς δικαιούχων που είχαν υποβάλει αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι προτίμησαν να μπουν τα χρήματα της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την άυλη κάρτα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι αυτό συνέβη γιατί έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ποσά για την κάλυψη κι άλλων υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις έως την 1η Σεπτεμβρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την επιδότηση είναι να έχει υποβάλει προηγουμένως τη φορολογική του δήλωση.

Πηγή: enikonomia.gr

Προηγούμενο άρθροΟ λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται- Η αλήθεια για την διαμονή των πυροσβεστών απο την Ήπειρο στο κάμπινγκ
Επόμενο άρθροΑποκαθίστανται οι καταστροφές της γέφυρας στον οικισμό του Λουτρού της Δ.Ε Τραϊανούπολης