Με ένα πανελλαδικό παράδοξο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στη Θάσο, καθώς όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, το 40% των εμβολιασμένων, δεν είναι κάτοικοι του νησιού. Και αυτό διότι στο συγκεκριμένο Κέντρο γίνονται εμβόλια της Pfizer.

«Πράγματι το τελευταίο διάστημα, το ποσοστό ολοένα και αυξάνεται. Υπάρχουν πολίτες που έρχονται και από κοντινές περιοχές, όπως η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Δράμα αλλά υπάρχουν και κάποιοι που επιλέγουν να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη ακόμη και από την Αθήνα» τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στο GRTimes, o διοικητής του Κέντρου Υγείας Θάσου, Θωμάς Αγγελόπουλος.

Προσθέτει δε με έκπληξη ότι το 40% των εμβολιασμένων δεν κατοικεί μόνιμα στο νησί «παρά δηλώνει στην σχετική πλατφόρμα ένα ταχυδρομικό κώδικα από τη Θάσο ή ένα εξοχικό αν έχει και προτιμά να κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα».

Επιπλέον, αναφερόμενος στο επιδημιολογικό φορτίο της Θάσου, το οποίο τις προηγούμενες ημέρες ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα να γίνει έκκληση από τον δήμαρχο του νησιού, ο κ. Αγγελόπουλος για τήρηση των μέτρων σημείωσε πως «πράγματι το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε μια αναζωπύρωση κυρίως στα νότια της Θάσου», ενώ για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών συμπλήρωσε ότι «καθημερινά γίνονται περίπου 200 εμβολιασμοί στα τρία εμβολιαστικά κέντρα που διαθέτουμε.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι το προσωπικό είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και έχει φτάσει στα όριά του. Αυτό συνέβη, διότι παράλληλα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και να διαχειριστούμε περιστατικά χρόνιων παθήσεων συν τους εμβολιασμούς, γεγονός που σημαίνει ότι καθημερινά πρέπει να εργάζονται 12 με 14 γιατροί και νοσηλευτές, σε σύνολο 23 που διαθέτει το Κέντρο Υγείας. Άρα, το προσωπικό εδώ και μήνες εργάζεται ανελλιπώς χωρίς ρεπό και ξεκούραση».

«Θα συνεχίσουμε όμως. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το θέμα της πανδημίας και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα» κατέληξε στο GRTimes ο διοικητής του Κέντρου Υγείας Θάσου.

Πηγή:www.grtimes.gr

Προηγούμενο άρθροΣτο Νοσοκομείο Καβάλας σήμερα κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε διαδικτυακά η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας