Ποια είναι τα μέτρα που έχουν “κλειδώσει”. Σταθμίζει τις οικονομικές συνέπειες του μίνι-lockdown το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει ήδη αρχίσει. Κι ενώ τα περισσότερα μέτρα έχουν “κλειδώσει”, η λειτουργία της εστίασης αποτελεί έναν μεγάλο “πονοκέφαλο”, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Μέχρι αργά το βράδυ, ο Πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με το επιτελείο του, προκειμένου να σταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο αυτού του μίνι-lockdown, που σκοπό έχει την αναχαίτιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τα ξημερώματα, θεωρούνται δεδομένες. Η μετακίνηση μεταξύ νομών θεωρείται ότι θα καλυφθεί από το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Έτσι, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τα καταστήματα εστίασης. Εξετάζεται η μείωση του ωραρίου λειτουργίας, αλλά δεν αποκλείεται ακόμη και το κλείσιμο.

Στις 15:00 το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Ροδόπη: Αυξήθηκαν τα ραντεβού στα κομμωτήρια λόγω lockdown
Επόμενο άρθροΑναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Cosmopolis festival