Δωρεάν θα δοθούν τελικά οι μάσκες στα σχολεία μετά από απόφαση του πρωθυπουργού. “Σύγχυση” με τα όσα είπε η Νίκη Κεραμέως που ανέφερε… το αντίθετο. Μπαίνουν μπρος 9.000 προσλήψεις στην καθαριότητα.

Δωρεάν θα δοθούν οι μάσκες στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

“Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές” είπε ο υπουργός  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Πάντως, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν σύγχυση, καθώς λίγα λεπτά πριν τα όσα είπε ο ίδιος, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς…

Μιλώντας αργότερα, στο Πρώτο Πρόγραμμα, στην ΕΡΤ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι δωρεάν μάσκες θα πάρουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί, σε όλες τις βαθμίδες. “Ό,τι ισχύσει για τους μαθητές θα ισχύσει και για τους καθηγητές πρωτοβάθμας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”…

Λίγο αργότερα, με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ προς όλους τους δήμους όλης της χώρας, «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς του δημοσίου με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατέψουμε την υγεία».

Ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε επίσης στο ΣΚΑΪ, ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα” διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ζαχαράκη: Ευχαριστούμε το υπ. Εσωτερικών για τη συνερργασία

Στο πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τη νέα χρονιά αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η υφυπουργός επανέλαβε πως θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα όπως η χρήση μάσκας, όχι όμως στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως είπε τα μαθήματα θα γίνονται κανονικά, με μια ιδιαιτερότητα στο μάθημα της γυμναστικής λόγω των μέτρων και ιδιαίτερα στις ασκήσεις με μπάλα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ).

Ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Λιβάνιο για την συνεργασία των υπουργείων τονίζοντας και η ίδια πως οι μάσκες θα δοθούν δωρεάν.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Προηγούμενο άρθροΔιαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών της Θάσου έχουν πληγεί από τις συνέπειες (πλημμύρες) των έντονων καιρικών φαινόμενων (έντονες βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 20-08-2020
Επόμενο άρθροΣκυλακάκης: Παράταση στις προθεσμίες για καταβολή οφειλών