i-dimoskopisi-stin-augi-deixnei-anasximatismo-

Με πίστη πως η σημερινή νομοτεχνική βελτίωση αποτελεί την προτελευταία σκηνή του σίριαλ του ΕΣΡ, πριν την πέμπτη συνεχή Διάσκεψη των Προέδρων της Δευτέρας προχωρά η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τους χαμηλούς τόνους για την επίτευξη συναίνεσης και από τη ΝΔ.
Του Νίκου Ανδριόπουλου

Μπορεί το μυαλό όλων να είναι στον ανασχηματισμό, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η κλεψύδρα για το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει αδειάσει και οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είναι ζήτημα λίγων ημερών αν όχι και ωρών, ωστόσο υπουργοί και βουλευτές που βρίσκονται υπ’ ατμόν με το τηλέφωνο… σκουλαρίκι, καλούνται να κάνουν υπομονή, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ΝΔ για το ΕΣΡ.

Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή συζήτηση της νομοτεχνικής βελτίωσης το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η επίμαχη τροπολογία αφαιρεί το επίδικο του νόμου Παππά, που είναι η διάταξη 2Α που κρίθηκε αντισυνταγματική από το ΣτΕ, ενώ όπως φαίνεται θα υπάρξουν και περαιτέρω «διορθώσεις» της τελευταίας στιγμής. Με τη νομοτεχνική βελτίωση που θα φέρει ο κ. Παππάς προβλέπεται, σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και αναφορικά με τον αριθμό των αδειών.

Την ίδια ώρα από το Μαξίμου τηρούν χαμηλούς τόνους, ποντάροντας στην πολιτική απομόνωση της ΝΔ αλλά και στις ισχυρές φωνές υπέρ της συναίνεσης για συγκρότηση του ΕΣΡ που αναπτύσσονται ανοιχτά πλέον εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Παράλληλα, χωρίς να προεξοφλείται τίποτα βέβαιο, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως εν τέλει η ΝΔ θα προσφέρει την πολυπόθητη συναίνεση για τα 4/5 του ΕΣΡ, με τον Νίκο Παππά να σημειώνει σε ήπιους τόνους: «Πιστεύω ότι θα υπάρξει συναίνεση και το ΕΣΡ θα συσταθεί. Το ΕΣΡ θα πρέπει να ξαναρχίσει όλη τη διαδικασία για τη χορήγηση των αδειών. Δεσμεύομαι να θέσω στη διάθεσή του, αν το επιθυμεί, όλη την τεχνική και διοικητική υποστήριξη που είναι απαραίτητη για αυτό».

Προηγούμενο άρθρο150 ευρώ θα δώσει το νέο ασφαλιστικό για συντάξεις
Επόμενο άρθροΣυνάντηση φορέων της Θράκης με τον Πρόεδρο του Ταϊπεδ για τα νέα διόδια -Video