Ένα ακόμη «όπλο» -το σημαντικότερο ίσως- στη μάχη κατά του κορωνοϊού απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Όπως προκύπτει από ανακοίνωση που υπογράφει η διοικήτριά του Έλενα Ροφαέλα, το Νοσοκομείο έχει πλέον Μοριακό Αναλυτή, δηλαδή μπορεί να ελέγχει στις εγκαταστάσεις του δείγματα ασθενών, με συμπτωματολογικές ενδείξεις κορωνοϊού.

«Από σήμερα (σ.σ. χθες 24/07) το νοσοκομείο μας διαθέτει έναν υπερσύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 (real time PCR), δυναμικότητας 96 δειγμάτων ταυτόχρονα. Ευχαριστούμε θερμά, τον υπουργό Υγειάς Βασίλη Κικίλια για την καθημερινή στήριξη του Νοσοκομείου μας, αλλά και την διάθεση του Μοριακού Αναλυτή, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη για την τεχνική διευθέτηση του ζητήματος, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» που μας διέθεσε τον εν λόγω Μοριακό Αναλυτή και τέλος, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που κατάφερε σε ελάχιστες ώρες να μεταφέρει, τοποθετήσει και λειτουργήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

«Δύσκολοι και κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες»

Στην ίδια ανακοίνωση όμως η κα Ροφαέλα, αναλαμβάνει ρόλο Κασσάνδρας και λέει: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι το ίδιο δύσκολοι και κρίσιμοι όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, αλλά και της λειτουργίας όλων των φορέων που είναι επιφορτισμένοι με τη προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Στόχος όλων πρέπει να είναι η κοινή δράση χωρίς προαπαιτούμενα, μονόπλευρες στρατηγικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχουν νοσηλευθεί από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, στην πτέρυγα Covid-19, 298 ασθενείς εκ των οποίων 71 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19.

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορονοϊό υπάλληλος σουπερμάρκετ στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΠότε και πως θα πληρωθούν τα αναδρομικά στις συντάξεις