Χθες, στις 2/2/2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ του Υπουργού Εθνική Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, του Δημάρχου Θάσου, κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ, της υπεύθυνης Πολιτιστικών του Δήμου, κ. Δέσποινα Πανταζή και εμού -που έχω ιδιαίτερη πατρίδα και γενέτειρά μου τη Θάσο.Αντικείμενο της συνάντησης μας ήταν η συζήτηση για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη δημιουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Καζαβήτι Θάσου, ο οποίος θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο. 

Ο Δήμος Θάσου για να τιμήσει τους πεσόντες αεροπόρους αλλά και για να αναδείξει την ιστορία του στρατιωτικού αεροδρομίου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, οι οποίες θα συμπέσουν χρονικά με το Air Sea Show που θα διεξαχθεί στην Καβάλα, υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Στο πλαίσιο των δύο παραπάνω εκδηλώσεων θα λάβει χώρα ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο γεγονός.

Ο Άγγλος υπήκοος και κάτοικος Αγγλίας David Bremner, ο οποίος είναι εγγονός του άγγλου αεροπόρου Donald Bremner, το αεροπλάνο του οποίου ήταν το πρώτο που προσγειώθηκε στο προαναφερθέν αεροδρόμιο, έχει κατασκευάσει αντίγραφο αυτού και θα έλθει στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των παραπάνω εκδηλώσεων, για να πετάξει από το παραπάνω αεροδρόμιο. 

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος μας διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει ουσιαστικά και θα φροντίσει η παραπάνω τοπική μεν, αλλά ιστορικής σημασίας δε, εκδήλωση, να πάρει διεθνή διάσταση.

Αναμένουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στο παραπάνω εορταστικό γεγονός, με τα ιστορικά χαρακτηριστικά και την συνακόλουθη διεθνή εμβέλεια.

Προηγούμενο άρθροΤο Επιμελητήριο Καβάλας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν αύριο Πέμπτη 4/2 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Νεανικής επιχειρηματικότητας προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης τη Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στην Ξάνθη