Μια νέα περίοδος υλοποίησης σημαντικών υποδομών φυσικού αερίου σε δεκάδες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ξεκινά με το φιλόδοξο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ. Τα έργα που παρέμεναν σε στασιμότητα από το 2017, με συστηματικές προσπάθειες που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες εγκρίθηκαν οριστικά και ξεκινούν να υλοποιούνται σε τρεις Περιφέρειες της χώρας: την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα:

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Υποδομές φυσικού αερίου θα αναπτυχθούν σε Ξάνθη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα και Καβάλα με την κατασκευή συνολικά 496 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου και τουλάχιστον 15.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 61,8 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής προσφορών στους πρώτους διαγωνισμούς που προκήρυξε η ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι εργασίες κατασκευής των δικτύων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.

Προηγούμενο άρθροΠώς ενισχύονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό – Οι ημερομηνίες πληρωμών και τα ποσά
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Κατέληξε 65χρονος – Έξι νέες εισαγωγές στο ΠΓΝΑ και 4 Καβαλιώτες πήραν εξιτήριο