Με μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά της Κυβέρνησης ανακοίνωση την παραίτηση 3 μελών του, το Κίνημα «Πράττω».

Το «μήλον της έριδος» αποτέλεσε η Θράκη και η διδασκαλία τουρκικών σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, μεταξύ άλλων.

Η κίνηση Ιδεών και Δράσης «Πράττω» του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική στη Θράκη κάνοντας αναφορές και στο ρόλο του τουρκικού προξενείου στην περιοχή.

«Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική Πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Η πολιτική γραμματεία του «Πράττω» επισημαίνει ότι «θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων», τη στιγμή που τρία στελέχη του σε υπεύθυνες κυβερνητικές θέσεις στη Θράκη, παραιτήθηκαν επικαλούμενα περίεργες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι στην επιστολή παραίτησης αναφέρεται πως «Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των Πομάκων να μην υποχρεώνονται να μαθαίνουν μια ξένη για αυτούς γλώσσα, τα τούρκικα.

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Θα πολεμήσουμε κάθε επιδίωξη δημιουργίας εκ νέου συνθηκών φόβου στις κοινότητες των Ελλήνων μουσουλμάνων που αντιπαλέψαμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μεγάλο κόπο και πολλές θετικές ενέργειες. Αυτό αφορά και συγκεκριμένους ελληνικούς θεσμούς».

Πηγή:e-evros.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΤεχνητή νοημοσύνη και drones για την καταπολέμηση… των κουνουπιών!