Με αναφορές στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Θράκη, το μέχρι τώρα έργο της και σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον ήταν διανθισμένη η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο, όπου συλλειτούργησε με τον οικείο ποιμενάρχη Σεβ. κ. Δαμασκηνό.

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου Αρχαγγελίδη, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια προτομής του έξω από τον Ναό της Παναγίας στο Διδυμότειχο, ένα έργο ταυτόσημο με την προσωπικότητα του αειμνήστου Ιεράρχη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου έγιναν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ένδεκα ετών από της προς Κύριον εκδημίας του. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικηφόρος εποίμανε την ακριτική αυτή Μητρόπολη από το 1988 έως τό 2009.

Των αποκαλυπτηρίων προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Παρέστησαν ο Βουλευτής Εβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Ιωάννης Βασιλάκης, ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Γεώργιος Βακλατζής, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ορεστιάδος, ο Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Κων. Βλάχος, πρώην Δήμαρχοι, συνεργάτες και συγγενείς του μακαριστού Μητροπολίτου Νικηφόρου.

Προ των αποκαλυπτηρίων εψάλη τρισάγιο επί του παρακειμένου τάφου, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών. Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Προηγούμενο άρθροΝέες διευκολύνσεις στα χρέη της καραντίνας – Σε πολλές δόσεις οι οφειλές στην εφορία μελετά το υπουργείο Οικονομικών
Επόμενο άρθροΗ Καβάλα επικράτησε με 2-0 με τη Δόξα Δράμας