Η «Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών
Ανακοίνωση

21/1/2016

Η «Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου» για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

 

Οι επιβαλλόμενες πολιτικές μέσω μνημονίων από τις παλαιότερες κυβερνήσεις αλλά και την σημερινή, με την κατάθεση του φορολογικού-ασφαλιστικού νομοσχεδίου ουσιαστικά καταδικάζουν σε αφανισμό μεγάλες μερίδες πολιτών, όπως αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, που προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και έξι χρόνια ύφεσης και λιτότητας.

Οι δοκιμαζόμενοι αγρότες από το πρώτο κύμα μέτρων που τους επιβλήθηκε, μετρούν ακόμη τις πληγές τους. Η μείωση του εισοδήματος τους από την επιβολή έμμεσων φόρων στο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, αλλά και στα καθημερινά είδη διαβίωσης, σε συνδυασμό με την πρώτη υπερφορολόγηση σε εισόδημα και επιδοτήσεις και την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια και τα αγροτικά κτίσματα, είχε ως αποτέλεσμα να επιβιώνουν οριακά και σε πολλές περιπτώσεις να δυσκολεύονται να συνεχίσουν να παράγουν.

Η εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων για τον αγροτικό πληθυσμό, δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην άσκηση του αγροτικού επαγγέλματος και αντί να παροτρύνει, ουσιαστικά αποθαρρύνει νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αφανισμό των μεσαίων και μικρών αγροτών και στην πλήρη ερήμωση της υπαίθρου.

Πάντα πιστεύαμε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η πατρίδα μας για βγει από την κρίση και την ύφεση, με έναν απαραίτητο προγραμματισμό παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον δίκαιο αγώνα των δοκιμαζόμενων αγροτών και καλούμε όλους τους πολίτες, σε μαζική συμπόρευση, έτσι ώστε να γίνει απαρχή θετικών αλλαγών για την πατρίδα μας, για τον λαό μας και κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που τόσα χρόνια πληρώνουν την βαρβαρότητα των μνημονικών πολιτικών.

Ας είναι οι αγρότες αυτοί που θα αφυπνίσουν την εξεγερμένη αξιοπρέπεια του λάου μας.

Προηγούμενο άρθροΤην πίτα του έκοψε ο Δήμος Παγγαίου παρουσία του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως
Επόμενο άρθροΚρύο και πιθανότητα χιονιού την Παρασκευή για την Καβάλα