Μεσάζοντες στη Ροδόπη λαμβάνουν αξιόλογο ποσό και το προωθούν καταλλήλως για την έκδοση της αναπηρικής σύνταξης – Με ψεύτικα δικαιολογητικά που εκδίδουν γιατροί της περιοχής οι διάφοροι επιτήδειοι λαμβάνουν το σχετικό επίδομα
Πραγματική γάγγραινα αποτελεί η χορήγηση αναπηρικών συντάξεων με ψεύτικα δικαιολογητικά τα οποία εκδίδουν γιατροί της περιοχής. Όταν οι πραγματικοί ανάπηροι βασανίζονται στη διαδικασία των ΚΕΠΑ υπάρχουν γιατροί που με αντάλλαγμα χορηγούν ψεύτικες βεβαιώσεις σε «μαϊμού» ανάπηρους.

Με το θέμα ασχοληθήκαμε και πριν αρκετό καιρό και πιστεύαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είχαν την ευαισθησία να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα όμως με λύπη είδαμε την απόλυτη σιωπή από τις αρμόδιες Αρχές και σήμερα διαπιστώνουμε ότι η βιομηχανία αναπήρων «μαϊμού» καλά κρατεί.

Ρεκόρ αναπήρων και στον γειτονικό Έβρο όπου όμως εξελίσσεται ήδη για το θέμα εισαγγελική έρευνα

Έναντι ενός αξιόλογου ποσού που δίνεται στα χέρια του μεσάζοντα όλα γίνονται με καταπληκτική ταχύτητα. Στο Νομό Ροδόπης πληρώνονται περίπου 3.000 αναπηρικές συντάξεις και φυσικά δεν είναι γνωστό πόσες από αυτές είναι «μαϊμού». Φυσικά ρεκόρ αναπήρων παρατηρείται και στον γειτονικό Έβρο όπου όπως μαθαίνουμε πολλοί από τους «μαϊμού» ανάπηρους παίρνουν και κοινωνικά επιδόματα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με άλλους μηχανισμούς θα πρέπει να εξετάσουν τις λίστες στον ΟΓΑ, κύριο ταμείο χορήγησης συντάξεων, και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί και φορολογικός έλεγχος δεδομένου ότι για να εισπραχτούν οι συντάξεις απαραίτητο στοιχείο είναι η φορολογική ενημερότητα. Μαθαίνουμε επίσης ότι στον γειτονικό Έβρο εξελίσσεται ήδη εισαγγελική έρευνα.

Πηγή:fonirodopis.gr

Προηγούμενο άρθροΆνθιμος: Να μας πουν ποια υπηρεσία μετρούσε άδεια σπίτια στην περιοχή και γιατί
Επόμενο άρθροΕρώτηση Παναγιωτόπουλου για την αδικία στις άδειες αλιείας τόνου