“Άγνωστοι ανεγκέφαλοι έγραψαν με σπρέι άσεμνα και οπαδικά «συνθήματα» στο σχολείο αλλά και άλλους χώρους στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Μαΐστρου που «πληγώνουν» όσους προσπαθούν για μια καλύτερη καθημερινότητα των παιδιών και μια πολιτισμένη εικόνα στον οικισμό.

Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπει κανείς τις προσπάθειες συνανθρώπων μας που εμφορούνται από ανιδιοτέλεια και αποσκοπούν στο «κοινό καλό» να «ακυρώνονται» μέσα από πράξεις απερισκεψίας που «πονάνε» αυτούς οι οποίοι κόπιασαν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα των παιδιών σε ένα σχολείο.

Βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες από το Δημοτικό Σχολείο Μαΐστρου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς είναι “γιατί”;

Όλοι οι χώροι φρεσκοβαμμένοι και συντηρημένοι μετά και τις πρόσφατες εκτεταμένες εργασίες συντήρησης όλων των σχολικών μονάδων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Μαΐστρου είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος που προσπαθεί μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις να συνδράμει στο έργο του Δήμου, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και των διδασκόντων.

Δυστυχώς τις προηγούμενες ημέρες έγινε κάτι το οποίο «πλήγωσε» τόσο το σχολείο μας αλλά και όλους όσους προσπάθησαν και προσπαθούν για το καλύτερο των παιδιών μας.
Άγνωστοι (όχι δεν είναι…..!!) βανδάλισαν με γκράφιτι γράφοντας άσεμνα «συνθήματα», οπαδικά μηνύματα κ.α. στους τοίχους του σχολείου.

Επιπλέον το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σχεδόν καθημερινά στον οικισμό μας από διάφορα συνθήματα σε χώρους συνάθροισης, σε πλατείες, πινακίδες κ.α. αλλά και σε ένα ακόμη ένα χώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης, στο κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Μετά από συνάντηση που είχα με τα μελή του ΣΓ&Κ Μαΐστρου, συμφωνήσαμε από κοινού να ακολουθηθεί η νομική οδός ώστε να επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες αρχές και να βρεθούν ενώπιον των πράξεών τους οι υπεύθυνοι.

Γονείς μιλήστε επιτέλους στα παιδιά σας, σήμερα αυτό….. αύριο ποιος ξέρει !!!!!
Η εικόνα της κοινωνίας μας εξαρτάται από όλους εμάς και τη φροντίδα που της δίνουμε, όσο την προσέχουμε και την σεβόμαστε τόσο πιο καλαίσθητη και πολιτισμένη θα είναι για όλους μας !”

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης

Προηγούμενο άρθροΑναβολή της παράστασης “Ηλεκτρα”
Επόμενο άρθροΤουρισμός για Όλους: Με κωδικούς Taxisnet και ΑΦΜ οι αιτήσεις – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα