Συνήθειο να κάνουν φάρσες στην Πυροσβεστική έχουν πολλοί, αλλά τα… πρωτεία έχουν κάτοικοι της Ξάνθης, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του τηλεφωνικού κέντρου της υπηρεσίας.

Μόνο το 2018, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δέχθηκε 117 κλήσεις στο τηλεφωνικό της κέντρο που αφορούσαν ψευδείς αναγγελίες συμβάντων, επρόκειτο δηλαδή για φάρσες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, οι φάρσες δεν περιορίζονται μόνο στους κατοίκους του αστικού κέντρου, μιας και έχουν καταγραφεί αντίστοιχα περιστατικά και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σταυρούπολης, που δέχθηκε 4 φάρσες το 2018, καθώς και στην Π.Υ. της ΒΙΠΕ Ξάνθης που έπεσε θύμα φάρσας 19 φορές.

Πρακτικά, συνολικά την χρονιά που πέρασε οι Πυροσβεστικές υπηρεσίες της περιοχής δέχθηκαν 140 ψευδείς αναγγελίες συμβάντων.

Πυροσβεστική: Διπλασιάστηκαν οι φάρσες

Αξιοσημείωτο είναι για την περίπτωση της Ξάνθης το γεγονός πως ο αριθμός των ασυνείδητων που επιλέγουν να κάνουν φάρσες στην Πυροσβεστική αντί να μειώνεται, αυξάνεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην πόλη καταγράφηκαν το 2018 σχεδόν διπλάσιες φάρσες στην υπηρεσία συγκριτικά με το 2017.

Φυσικά, κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να κινητοποιήσει ασκόπως τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να κάνει το κέφι του, ίσως ξεχνά να αναλογιστεί (ή δεν έχει τη διαύγεια πνεύματος που απαιτείται) το κόστος των πράξεων του καθώς και τις συνέπειες μιας φάρσας.

πηγή: xanthinea.gr