kostis_simitsis1

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής της ΑΜΘ προκειμένου να προταθεί στην Αθήνα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην πρωτεύουσα, είναι άγνωστο πόσο το ΚΙΝΑΛΛ θα ακούσει και θα εφαρμόσει την πρόταση των νομαρχιακών του επιτροπών. Όλα δείχνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του ΚΙΝΑΛΛ κι αφού προηγουμένως έχουν γίνει σε επίπεδο ΑΜΘ διάφορες συνεδριάσεις.

Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας. Εκτός από τα μέλη της Νομαρχιακής προσκλήθηκαν κι ανταποκρίθηκαν ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, οι πρώην γραμματείς Κοσμίδης- Μπαμπαλίδης, οι πρώην βουλευτές Τιμοσίδης- Ηλίας Παπαδόπουλος. Ήταν επίσης ο Βασίλης Τραϊφόρος, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Αρχέλαος Γρανάς αλλά και ο Τάσος Τσαλδαρίδης. Η απόφαση που λήφθηκε είναι να προταθεί υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Δήμαρχος της Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Ο κ. Πετρίδης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο Δήμο Κομοτηνής. Ασκούνται πιέσεις να δεχθεί να είναι ο επικεφαλής του περιφερειακού ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛΛ στην ΑΜΘ. Εναλλακτική πρόταση –αν ο κ. Πετρίδης δεν δεχθεί- το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας παρουσίασε αυτή του Κωστή Σιμιτσή. Ο οποίος δήλωσε ενδιαφερόμενος.

Δυστυχώς μετά τη διαδικασία της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε από το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία θέλει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο Κώστας Παπακοσμάς! Αυτό το ενδιαφέρον δεν απασχόλησε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη αν και όπως λέγεται το μνημόνευσαν τόσο ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όσο και ο Σάββας Κοσμίδης. Κατά συνέπεια το ΚΙΝΑΛΛ στην Καβάλα έλαβε μια απόφαση αν και δεν είχε υπολογίσει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης. Τώρα προσπαθεί να καλύψει το διαδικαστικό πρόβλημα ώστε στη συνάντηση των Νομαρχιακών επιτροπών της ΑΜΘ (θα γίνει εντός των ημερών) να παρουσιαστεί έτοιμο. Ωστόσο ακόμη κι αν σε νέα συνάντηση συζητηθεί το ενδιαφέρον του κ. Παπακοσμά, δεν φαίνεται να αλλάζει η απόφαση. Η πρόταση φαίνεται ότι θα είναι ίδια. Ή ο Γιώργος Πετρίδης ή ο Κωστής Σιμιτσής.

Το τοπικό ΚΙΝΑΛΛ βιάζεται να συζητήσει πιθανούς ενδιαφερόμενους υποψήφιους δημάρχους Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης ακούγεται ότι θα ενημερώσει για τα σχέδια του, είναι άγνωστο τι ακριβώς θα πράξει σε σχέση με την εσωκομματική διαδικασία. Μια μικρή και συγκεκριμένη ομάδα παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί τη διαδικασία από την οποία προέκυψε η συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι μοιάζουν να στηρίζουν το ενδιαφέρον του Μάκη Κεβρεκάκη ή να «απειλούν» για ανεπίσημη στήριξη του Μάκη Παπαδόπουλου. Παραβλέποντας ότι αυτός σταθερά εμφανίζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Σάλος από τη σύλληψη καθηγητή των ΤΕΙ – Τα ροζ ανταλλάγματα και οι μίζες που ζητούσε!
Επόμενο άρθροΟι ειδήσεις από τη συνάντηση Σπίρτζη & Δημοσθένη Τουλκίδη