Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κατοικία στη ΔΕΠΟΣ στην οδό, Φαναρίου 82 ,λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής (08.05). Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από την πυροσβεστική υπηρεσία Kαβάλας.
Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με 3 οχήματα και 9 άνδρες οι οποίοι ρίχτηκαν στην μάχη και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να εμποδίσουν την επέκταση της σε διπλανές κατοικίες . Το σπίτι δυστυχώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς ενώ τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας αποχώρησαν από την περιοχή λίγο μετά της 7 το απόγευμα. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό μέχρι να ηχήσουν οι σειρήνες της πυροσβεστικής και έντρομη βγήκαν στον δρόμο για να βοηθήσουν την ηλικιωμένη ένοικο του σπιτιού . Η ηλικιωμένη που διέμενε στην οικία είναι καλά στην υγεία της και δεν υπέστη κάποιο τραυματισμό .

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σε γνωστό εστιατόριο της Καβάλας επί της οδού Ερυθρού Σταυρού το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαΐου. Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 13:45 και στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα και προσωπικό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την καμινάδα εξαερισμού της κουζίνας του εστιατορίου La Rocca. Έγινε αντιληπτή στον όροφο (πατάρι) όπου βρίσκεται γραφείο. Ο χώρος εκκενώθηκε άμεσα χωρίς να κινδυνέψει κανείς αφού δύο άτομα κατέβηκαν με σκάλα της Πυροσβεστικής από το πλάι, εγκαίρως. Η προσπάθεια κατάσβεσης κράτησε αρκετή ώρα και ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις 14:30 τουλάχιστον.

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία το 3ο τουρνουά “Χρήστου Μπάτση” στην Καβάλα-video
Επόμενο άρθροΣτις Σέρρες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-video