Μετά την ολοκλήρωση του έργου TOGETHER: Developing Responsibility for Social Inclusion and Well Being of All (που άφησε στην πόλη μας το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο), παγιώθηκε η συνεργασία του Δήμου μας με το Δικτύου των Περιφερειών της Συνυπευθυνότητας (δίκτυο συνολικά 300 πόλεων-μελών).
 Με το δίκτυο αυτό ο Δήμος Καβάλας συνυπέβαλε πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» με τίτλο «Co-ACTE: Χτίζοντας από κοινού με τους πολίτες το ιδανικό της συνυπευθυνότητας». Η πρόταση εγκρίθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στις 21-22 Μαΐου 2016 διοργανώθηκε στο Gloucester της Αγγλίας η 1η θεματική συνάντηση του έργου με θέμα: «Δομώντας από κοινού ένα νέο κοινωνικοοικονομικό μοντέλο συνυπευθυνότητας για την ευζωία όλων στο σήμερα και στο διηνεκές».
Τον Δήμο Καβάλας στη συνάντηση εκπροσώπησε η επιστημονική συνεργάτης της Δήμαρχου Καβάλας, Ιώ Χατζηβαρύτη. Στην διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα επιτυχημένα παραδείγματα τράπεζας χρόνου που λειτουργούν στο Gloucester αλλά και σε άλλε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το θέμα του «εγγυημένου εισοδήματος» από το δίκτυο BIEN (Basic Income Earth Network) και αυτό του fair trade από τον World Fair Trade Organization-Διεθνή Οργανισμό Fair Trade.
Στόχος της συνάντησης ήταν να αναζητηθούν εκείνες οι πολιτικές κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να εγγυηθούν ισονομία και να εξασφαλίσουν ένα βασικό επίπεδο ζωής για όλους.
Η επόμενη θεματική συνάντηση του δικτύου θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Ιουνίου 2016 στην Οdemira της Πορτογαλίας με θέμα την πρόσβαση στα βασικά αγαθά. Στην συνάντηση αυτή τον Δήμο Καβάλας θα εκπροσωπήσουν εκτός από την υπεύθυνη του έργου Ιώ Χατζηβαρύτη και εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου του Δήμου Καβάλας. Εκεί θα παρουσιαστεί η δράση της δομής στην πρόσβαση στην υγεία για όλους.

Προηγούμενο άρθροΣυνέχιση της αποχής των δικηγόρων μέχρι και τις 17 Ιουνίου-video
Επόμενο άρθροΕκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση ξενοδόχων Θάσου