Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, για το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και θέλει την Volkswagen να επενδύει στο ελληνικό νησί;

Την Τετάρτη είδε το φως τη δημοσιότητας μια είδηση ότι η Volkswagen είναι έτοιμη να επενδύσει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας ένα κέντρο δοκιμών για αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα ήθελαν στελέχη της εταιρείας να είναι έτοιμα να δώσουν το τελικό «ΟΚ».

Η αλήθεια είναι πως όντως στελέχη της γερμανικής εταιρείας βρίσκονται στην Ελλάδα πολλές μέρες και εξετάζουν τα δεδομένα για τη συγκεκριμένη επένδυση. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση προς το παρόν και ούτε είναι βέβαιο ότι η επένδυση αυτή θα προχωρήσει άμεσα.

Τα πράγματα έβαλε στη σωστή τους διάσταση ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης (αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια), ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Είναι πολύ νωρίς και δεν ξέρουμε αν πρόκειται για επένδυση. Όπως ξέρετε η κυβέρνησή μας ενδιαφέρεται για την ηλεκτροκίνηση, ενδιαφέρεται για νέες τεχνολογίες, ενδιαφέρεται για νέα συστήματα τα οποία έχουν σχέση με την αυτόνομη οδήγηση και στο πλαίσιο αυτό συζητάμε με την Volkswagen η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον προκειμένου να κάνουμε μία μελέτη. Αυτό που κάνουμε είναι μία μελέτη βιωσιμότητας, μία μελέτη σκοπιμότητας και δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απόφαση ακόμη. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, νομίζω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον και από την πλευρά μας να μετατρέψουμε την χώρα μας σε έναν επενδυτικό προορισμό σε καινοτόμες και νέες τεχνολογίες και επομένως θα δούμε πού θα οδηγήσει αυτή η συζήτηση την οποία έχουμε ξεκινήσει».

Αναφερόμενος στην πιθανή εμπλοκή της Θάσου στην επένδυση, είπε: «Επίσης θέλω να σας πω ότι δεν πρόκειται για την Θάσο. Τη Θάσο την χρησιμοποιούμε σαν μία βάση πάνω στην οποία θα στηρίξουμε αυτή την μελέτη την οποία κάνουμε. Μπορεί να είναι η Θάσος, μπορεί να είναι κάποιο άλλο νησί, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κάνουμε οποιαδήποτε δήλωση διότι είναι τα πράγματα αρκετά αβέβαια. Ωστόσο πιστεύω ότι οι συζητήσεις αυτές και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να μην γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας αλλά όταν έχουμε κάτι πραγματικό να πούμε και κάτι ρεαλιστικό να πούμε, θα το πούμε».

Πηγή:driver.gr