Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συναίνεσε ώστε τα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού να γίνονται και από τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια του νομού Καβάλας.

Οι μικροβιολόγοι θα πρέπει να τον ενημερώσουν για την ετοιμότητα τους ενώ αμέσως μετά θα γίνει ο σχετικός έλεγχος. Εαν τηρούνται οι προϋποθέσεις τότε τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19 θα ξεκινήσουν να γίνονται είτε στα μικροβιολογικά εργαστήρια, είτε και κατ’ οίκον.

Για τα παραπάνω μίλησε το πρωί της Πέμπτης (9/4) ο πνευμονολόγος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης στο Lobby 101.8: “Η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Τώρα και με τη βελτίωση του καιρού θέλει να βγει έξω. Πρέπει όμως αυτό που χτίσαμε να το διαφυλάξουμε για να το κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο. Είναι μία θετική εξέλιξη όχι μόνο για το νοσοκομείο Καβάλας, αλλά και για τους ιδιώτες. Είναι εκατοντάδες τα τηλεφωνήματα που δέχονται και οι ιδιώτες γιατροί που είναι σε ειδικότητες πρώτης γραμμής από συμπολίτες μας που έχουν συμπτώματα. Είναι τεράστιες οι ανάγκες. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι για να μην καταλήξουν να χτυπήσουν την πόρτα του νοσοκομείου, πρέπει με κάποιο τρόπο να εξεταστούν”, δηλώνει ο κ Πολίτης και συνεχίζει: “αρκετοί μικροβιολόγοι το επιθυμούν να διενεργήσουν τη συγκεκριμένοι εξέταση, ανίχνευσης του covid 19 και ο Ιατρικός Σύλλογος συναινεί. Είναι αυξημένες οι ανάγκες και η ζήτηση. Πάντα πιστοί στις οδηγίες του ΕΟΔΥ”.

Επίσης σχετικά με τα τεστ ο κ. Πολίτης συμπληρώνει: “Τα εργαστήρια που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να προμηθευτούν και τα απαραίτητα εργαστήρια να προμηθευτούν και τα αντίστοιχα αντιδραστήρια, γεγονός που δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά αναμένεται να γίνει σύντομα”.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος και αν τα τεστ θα συνταγογραφούνται.

Επίσης κάνει λόγο για τις ιδιαιτερότητα του ιού και τα συμπτώματά του.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πνευμονολόγος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης στο Lobby 101.8 από το 15.12 έως το 21.39

 

Προηγούμενο άρθροΑμνοερίφια | Οι τιμές και ο προβληματισμός των κτηνοτρόφων
Επόμενο άρθροΑπαγόρευση της αλιείας στα εσωτερικά νερά για μέχρι 31 Μαΐου