Το παράρτημα του ΕΚΑΒ Καβάλας επισκέφθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου. Αρχικά ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας και του έγινε παρουσίαση του αυτοκινήτου άμεσης επέμβασης (Δωρεά του ΑΟ Καβάλας) ενώ είχε συνάντηση με τους εργαζομένους και στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και ολοκλήρωσε την περιοδεία του με επίσκεψη στην Θάσο και το ΕΚΑΒ καθώς και τον δήμαρχο του νησιού. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την λειτουργία του παραρτήματος ΕΚΑΒ Καβάλας, σημειώνοντας ότι πραγματοποιεί αυτές τις επισκέψεις ώστε να έχει προσωπική άποψη για τις συνθήκες λειτουργίας των παραρτημάτων ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης υπογράμμισε πως έθεσαν στον κ. Παπαευσταθίου όλα τα θέματα της Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε την ευκαιρία, σε μία επίσημη επίσκεψη του προέδρου στο δικό μας το παράρτημα αλλά και στη Θάσο, ενώ είχε επαφή και με τον διοικητή του Νοσοκομείου και τον Αντιπεριφερειάρχη. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν χρόνια προβλήματα στο δικό μας παράρτημα. Ο πρόεδρος μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες που καταβάλλαμε.

Από ‘κει και πέρα του αναφέραμε εμείς τα δικά μας προβλήματα και του κάναμε προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξή μας και γενικά των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή. Λάβαμε κάποιες υποσχέσεις, μιλήσαμε για το θέμα της έλλειψης προσωπικού, για την καλοκαιρινή περίοδο που πάντα φιλοξενούμε πολλούς επισκέπτες. Του ζητήσαμε να μας συμπεριλάβει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετακίνηση εργαζομένων από τομείς στην Ελλάδα που δεν έχουν τουρισμό προς τομείς που έχουν το καλοκαίρι, όπως εμείς. Είπε ότι θα μας βάλει σ’ αυτήν την πρόσκληση ενδιαφέροντος, ούτως ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας βοηθήσει το καλοκαίρι».

ΕΥΘΥΝΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «όσον αφορά τις μεταθέσεις που του ζητήσαμε να γίνουν, μας είπε ότι όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία –όλα είχαν «παγώσει» λόγω covid- θα έχουμε μια προτεραιότητα. Του αναφέραμε και το χρόνιο πρόβλημα που έχουμε με το Νοσοκομείο Καβάλας και τις σχέσεις που έχουμε όσον αφορά τα δευτερογενή περιστατικά. Ο πρόεδρος μας ανέφερε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν σχεδόν λυθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν κάνει οι διοικητές των νοσοκομείων, κατόπιν βέβαια εντολής του υπουργείου Υγείας πριν από ένα χρόνο. Κατάλαβαν ότι το ΕΚΑΒ είναι για τα επείγοντα. Είχαν γίνει εδώ κι ένα χρόνο συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για το ρόλο του στο σύστημα υγείας και κατανόησε το υπουργείο ότι το ΕΚΑΒ πρέπει να ασχολείται μόνο στα επείγοντα. Εδώ δυστυχώς, ο διοικητής του Νοσοκομείου ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει δείξει την ευελιξία του με αποτέλεσμα να έχουν λυθεί τα προβλήματα γύρω- γύρω αλλά όχι εδώ στην Καβάλα. Μας είπε ο κ. Παπαευσταθίου ότι θα πάει στο διοικητή του Νοσοκομείου και θα του αναφέρει κι ο ίδιος την εντολή του υπουργείου προς αυτήν την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι το επόμενο διάστημα να προκύψουν οι προσλήψεις που προσμένουμε. Μέχρι τότε εμείς συνεχίζουμε την κινητοποίηση και θα εξυπηρετούμε μόνο συγκεκριμένα περιστατικά και βέβαια όλο αυτό το διάστημα εξυπηρετούσαμε κι αδειάζαμε ουσιαστικά το νοσοκομείο από περιστατικά με κορωνοϊο. Εμπράκτως κι εμείς όλο αυτό το διάστημα έχουμε βάλει πλάτη, αναγνωρίζουμε το ρόλο μας και τη δυσκολία της κατάστασης με την πανδημία, βοηθάμε εκεί που χρειάζεται και τραβάμε τις γραμμές μας αλλού. Ήδη στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια και σε άλλες Περιφέρειας τα προβλήματα έχουν λυθεί».

Προηγούμενο άρθροΚλειστό πολυμορφικό αθλητικό κέντρο θέλει να φτιάξει στο Περιγιάλι ο Δήμος Καβάλας
Επόμενο άρθροEurovision 2021: Έκλεψε τις εντυπώσεις η Στεφανία Λυμπερακάκη στη δεύτερή της πρόβα