Αγανικόλας-1

Ως κόμμα που θέλει να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές χαρακτήρισε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Παράσχος Αγανικόλας τις ομάδες Σώρρα που ανοίγουν διαρκώς γραφεία τοπικά. Σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε πως για τα 600 δις που υποστηρίζει η ομάδα Σώρρα ότι υπάρχουν, είναι βέβαιο ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αγανικόλας αναλυτικά σημείωσε πως «είναι κόμμα, τώρα δικαίωμά τους να κάνουν ότι καταλαβαίνουν, αν θέλουν να κατεβούν σε εκλογική διαδικασία, άλλωστε εγώ για αυτό αποχώρησα, ούτε σε κόμμα ήθελα να ενταχθώ, ούτε σε εθνική εκλογική διαδικασία ήθελα να συμμετάσχω. Πιστεύω ότι μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά του δήμου μας μπορούμε να προσφέρουμε πολλά. Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα μπορεί να το κάνει είτε σε τοπικό επίπεδο ή σε εθνικό επίπεδο. Για αυτό και παρέμεινα όπως είμαι. Δεν έχω ενταχθεί πουθενά, συνεχίζω ανεξάρτητος κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά στην Καβάλα κι είμαστε μια χαρά».

ΠΙΝΑΚΕΣ

Σχολιάζοντας σχετικά με τους πίνακες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα όπως είπε, ο κ. Αγανικόλας σημείωσε πως «έγινε μια πολύ συγκεκριμένη μελέτη από μια μεγάλη ομάδα οικονομολόγων με ειδίκευση στην παγκόσμια τραπεζική. Καμιά φορά πρέπει να γνωρίζεις από λογιστικές εγγραφές τραπεζών για να μπορείς να τα εξηγήσεις. Δυστυχώς για μας όταν είχαμε ενταχθεί τότε σε εκείνον τον αγώνα δεν τα κάναμε αυτά τα πράγματα, δεν τα ελέγξαμε, δεν πειράζει τα ελέγχουμε τώρα. Καταλήξαμε στο εξής. Αυτή η εξώδικη εξουσιοδότηση που γίνεται στις εφορίες για τα κληρονομικά δικαιώματα και την παγκόσμια διευκόλυνση χρέους όπως λέει και πως αυτά τα χρήματα βρίσκονται σε λογαριασμούς global master cash accounts τα οποία ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα των κεντρικών τραπεζών, μιλάω για την PIS, την Bank of International Settlements προφανώς όλοι θαμπωθήκανε όταν είδαν αυτά τα ποσά και αυτές τις τραπεζικές ορολογίες. Αλλά αυτό θέλω να πω ότι δεν είναι τίποτα άλλο από τις λογιστικές εγγραφές που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες μέσα στο πλαίσιο άσκησης νομισματικής πολιτικής, κι αποτυπώνει αξίες της τράπεζας και της οικονομίας που καταστρέφονται. Μπορώ να προκαλέσω τον οποιοδήποτε να στείλει ένα e-mail στην έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας να μας πουν τι λογαριασμοί είναι αυτοί και τι χρήματα υπάρχουν. Αποτυπώνει λογιστικές εγγραφές που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες μέσα στα πλαίσια της άσκησης της νομισματικής πολιτικής και αποτυπώνει τις αξίες της οικονομίας που καταστρέφονται. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος με ειδίκευση σε τέτοια θέματα θα εξηγήσει πάρα πολύ καλά τι λέω, γιατί εγώ δεν είμαι οικονομολόγος ούτε δικηγόρος, αλλά όταν διαβάζεις μαθαίνεις και η γνώση είναι δύναμη. Αυτά δεν είναι δική μου γνωμάτευση, είναι μιας ομάδας οικονομολόγων με ειδίκευση στην παγκόσμια οικονομία, στην παγκόσμια τραπεζική».

600 ΔΙΣ

Συμπλήρωσε δε πως «να κάνω ένα ακόμα σχόλιο για τα 600 δις που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν. Ας πούμε να πάρουμε ένα σενάριο ότι τα 600 δις αυτού του ανθρώπου είναι αληθινά και πως αύριο το πρωί σε κάθε Έλληνα, όπως λένε οι ίδιοι, πιστώνονται 60.000 ευρώ στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη γνώμη μου τα σκηνικά που βλέπουμε στη Βενεζουέλα στα σούπερ μάρκετ θα μοιάζουν πάρτυ μπροστά σε αυτά που θα συμβούν στην Ελλάδα. Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε την απότομη δημιουργία χρήματος σε μια οικονομία, τον τεράστιο πληθωρισμό που θα δημιουργηθεί και την αύξηση τιμών, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρήματα που θα πάρουν από τους λογαριασμούς ούτε σουβλάκι απο την πλατεία δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε».

Προηγούμενο άρθροΠτωχεύσεις εξπρές με δεύτερη ευκαιρία
Επόμενο άρθρο«Εμείς θα στηρίξουμε τη νέα πρόταση του άξονα Ε61» δηλώνει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμυγδαλεώνα – Σταυρού Δημήτρης Πουρσαϊτίδης