Βαρύ είναι το αποτύπωμα της εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φροντιστηρίων κ. Αργύρη Μυστακίδη θα πρέπει να γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός στην εκπαίδευση για να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει.

Όπως τόνισε αρχικά “Είναι γεγονός ότι ελπίζουμε πως βγαίνουμε από μια πολύ δύσκολη περίοδο και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Η εκπαιδευτική κοινότητα ταλαιπωρήθηκε σοβαρά και αυτό είναι δεδομένο και όλη αυτή η άβολη περίοδος έχει αφήσει ένα βαρύ αποτύπωμα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Είναι εμφανές πια σε όλους ότι και τα παιδιά είναι καταπονημένα και ψυχολογικά, και στο επίπεδο το γνωστικό υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει. Πρέπει όλοι να σταθούμε σοβαρά και χρειάζεται ένας επείγον σχεδιασμός της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Δεν πρέπει η επόμενη σχολική χρονιά επ` ουδενί να στηριχθεί στο γεγονός ότι όλα κύλησαν καλά και άρα από εδώ και πέρα προχωράμε όπως θα προχωρούσαμε αν δεν είχε συμβεί τίποτε.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το βλέπουμε καθημερινά. Τα παιδιά μπαίνουν στις επόμενες βαθμίδες με σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και θα πρέπει να γίνει ένας σοβαρός ανασχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών ώστε να σταθούν στα ουσιώδη, να καλυφθούν τα κενά ώστε να μην μείνουν ως παρακαταθήκη στις επόμενες σχολικές τάξεις».

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ

Και πρόσθεσε πως «Είναι πολύ σοβαρό το όλο θέμα και επείγον γιατί θα πρέπει να γίνει ένας γρήγορος ανασχεδιασμός. Τώρα σε ό,τι αφορά το δικό μας χώρο και εμείς έχουμε ταλαιπωρηθεί ως φροντιστήρια. Είμαστε μακριά με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, μια διαδικασία η οποία είναι λειτουργική και έσωσε την κατάσταση αφού μας έδωσε μια εναλλακτική αξιόπιστη και σοβαρή, μας έκανε να ανακαλύψουμε καινούριες διαδρομές και καινούρια εργαλεία ως προς αυτό το κομμάτι βγαίνουμε πλουσιότεροι αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι υστερεί αυτή η σχέση του δασκάλου και του μαθητή που αναπτύσσεται μόνο δια ζώσης και μέσα στις σχολικές τάξεις

Όλο αυτό μας λείπει σοβαρά και εφόσον έχουμε τα εργαλεία και τα γρήγορα τεστ και εφόσον είναι απόφαση η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι καιρός να επιστρέψουμε και εμείς στις δικές μας αίθουσες.

Έχουμε αποδείξει και τον πλήρη σεβασμό όλων των νόμιμων εκπαιδευτικών φροντιστηριακών μονάδων στα μέτρα ασφαλείας και με υπερβολικό ζήλο και νομίζω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε και τώρα μια και χρειάζεται για να έρθουν τα παιδιά στο φροντιστήριο, να γράψουν δια ζώσης διαγωνίσματα, να τονωθεί η αυτοπεποίθησή τους για να πάνε πιο σίγουρα στις εξετάσεις».

Προηγούμενο άρθροLockdown: Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας από τη Μ. Πέμπτη – Όσα θα ισχύσουν για το Πάσχα, την εστίαση, τα SMS και τις μετακινήσεις
Επόμενο άρθροSelf test διατίθενται μέσω των Φαρμακείων της Καβάλας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα