kkolimvitirio21-604x453

Με αφορμή την εισροή υδάτων στο κλειστό κολυμβητήριο λόγω των βροχών της προηγούμενης εβδομάδας, συζητήσαμε με συμπολίτη μηχανικό σχετικά με τις πιθανές λύσεις του προβλήματος ο οποίος μας είπε τα εξής:
Η στεγάνωση – μόνωση της οροφής αποκολλήθηκε πριν αρκετά χρόνια λόγω ενός αρκετά έντονου αέρα.
Αυτό που έμεινε, η σημερινή λαμαρίνα, είχε ρόλο να υποστηρίζει τη μόνωση και να λειτουργεί συγχρόνως και ως εμπόδιο για την εισροή ομβρίων υδάτων στο εσωτερικό.
Από καθαρά «Καβαλιώτικο» ενδιαφέρον προσπάθησα τότε και ασχολήθηκα να βρω μια λύση γρήγορη, πρακτική και με όσο το δυνατόν μικρότερη δαπάνη.
Επικοινώνησα με γνωστούς συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα αλλά και με εταιρίες και κατέληξα στα εξής:
Να γίνει επικάλυψη της υπάρχουσας λαμαρίνας με panels (πρόκειται για ένα «σάντουιτς» λαμαρίνας – πολυουρεθάνης – λαμαρίνας) πάχους περίπου οκτώ (8) εκατοστών. Το πάχος εκτιμήθηκε χωρίς να γνωρίζω τη μελέτη θερμομόνωσης αλλά το θεώρησα άκρως ικανοποιητικό και με μία τελική δαπάνη 200.000 ευρώ. Το υπολογιζόμενο κόστος είναι ανάλογο με τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας που έπρεπε να καλυφθεί.
Στο μεταξύ καθώς πέρασαν και τα χρόνια το κολυμβητήριο είναι χωρίς υγρομόνωση και θερμομόνωση με αποτέλεσμα:
1. Μεγαλύτερο κόστος όσον αφορά την θέρμανση γιατί η μόνωση δεν υφίσταται πλέον
2. Δημιουργία υδρατμών που στις πολύ κρύες μέρες να παρατηρείται το φαινόμενο της υγροποίησης
3. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ζευκτά (ψαλίδια) που συγκρατούν την οροφή. Αν δεν έχουν συντηρηθεί πιθανόν θα έχουν σκουριάσει.
4. Κατά την αποκόλληση της οροφής δημιουργήθηκαν οπές στα σημεία που ήταν τα στριφώνια που την συγκρατούσαν, ¨οσο και αν καλύφθηκαν με σιλικόνη αυτές οι οπές, με την πάροδο των χρόνων ξαναάνοιξαν και γι αυτό παρατηρείται εισροή υδάτων σε κάθε νεροποντή.
5. Ο Δήμος Καβάλας διαθέτει εξαίρετους μηχανικούς και μία άκρως αποτελεσματική αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών που μπορούν να βρουν λύση αρκεί βέβαια να πάρουν το σχετικό πράσινο φως …

proininews.gr

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμοί σε καφενείο της Ζαρκαδιάς ! – ‘Ενας βαριά και δύο ελαφρά τραυματίες !
Επόμενο άρθροΜε συναυλία των Vegas η καθιερωμένη εκδήλωση της Action Team