Εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, παράδοσης, αθλητισμού και γεύσεων διεξάγονται σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Via Egnatia.
«Το 2ο Φεστιβάλ της Via Egnatia είναι ήδη γεγονός, και διοργανώνεται στο πλαίσιο ανάδειξης της πολιτιστικής διαδρομής της αρχαίας Via Egnatia και της παράλληλής της, σύγχρονης Eγνατίας Οδού, που έχουμε εντάξει στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020. Αξιοποιούμε έτσι τα γεωπολιτικά, ιστορικά και πολιτισμικά δεδομένα, που προέκυψαν από τη μακρά πορεία στον χρόνο της αρχαίας ρωμαϊκής οδού, της Via Egnatia, που είχαμε την τύχη να διασχίζει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και συνιστούν ένα πολυσήμαντο πλέγμα με μεγάλη δυναμική στην ανάπτυξη και την οικονομία του παρόντος…» δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, την Παρασκευή και το Σάββατο 26-27 Αυγούστου, με αθλητικές δράσεις στον Νέστο ποταμό, με καγιάκ και επίδειξη πτήσης με αλεξίπτωτα πλαγιάς, έκθεση ζωγραφικής – φωτογραφίας και συναυλίες με τον Βαγγέλη Δημούδη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ενώ τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα χορέψουν και θα μαγειρέψουν παραδοσιακά.
Στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας, την Τετάρτη 31 Αυγούστου πραγματοποιείται το Πολιτιστικό Αντάμωμα από Χορευτικούς Συλλόγους της Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.
Από την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου παίρνει τη σκυτάλη η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» για τους μικρούς φίλους, στις πηγές Κεφαλαρίου Δοξάτου και στην Πλατεία, μετά την παρουσίαση για τη σημασία της Αρχαίας Εγνατίας Οδού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, θα ξεκινήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό από τους τοπικούς συλλόγους και εκδήλωση οινο-γευσιγνωσίας.

Προηγούμενο άρθροΞεκινούν οι εργασίες στην γέφυρα του παλιού νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΔιασύνδεση των αναπτυξιακών στρατηγικών για την περιοχή της Καβάλας-video