Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα όπου θα γίνει διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αεροδρομίου.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε γι’ αυτό ότι «το προηγούμενο τριήμερο βρέθηκα στην Αθήνα όπου είχα συναντήσεις σε διάφορα υπουργεία, μεταξύ των οποίων και με τον συντοπίτη μας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αναφερθήκαμε σε πολλά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Είναι αμέριστο το ενδιαφέρον του υπουργού μας για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν κατά καιρούς το νομό Καβάλας. Έχει βοηθήσει πάρα πολύ και στην επίλυση πάρα πολλών προβλημάτων. Ένα από αυτά ήταν ότι υπέγραψε την απόφαση για τη διενέργεια νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου στον Αμυγδαλεώνα. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει εδώ και μια δεκαετία την τοπική κοινωνία, την ανάγκη αξιοποίησης του αεροδρομίου με κύριο αίτημα τη μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων της καβαλιώτικης σχολής πιλότων Egnatia Aviation. Το 2017 είχαμε φτάσει πολύ κοντά στο να λυθεί το θέμα αλλά τότε είχε μπλοκάρει τον διαγωνισμό η Frapport με αποτέλεσμα να μεταφέρει η εταιρεία ένα μέρος των δραστηριοτήτων της από το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος στην Κοζάνη.

Τώρα, όμως, βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό σημείο. Και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προσωπικά ο υπουργός ενδιαφέρεται ώστε κάποια στιγμή να πετύχουμε την επιστροφή της Σχολής πιλότων στη φυσική της έδρα, στην Καβάλα. Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα, ένα γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας με την εγκατάσταση της Egnatia Aviation η οποία είναι παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας και εκπαιδεύει πιλότους απ’ όλο τον κόσμο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας διότι απώτερος στόχος όλων είναι να επιλύουμε τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, του νομού Καβάλας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη θέση που εκλεγήκαμε».

Προηγούμενο άρθροΗ ρύθμιση των 100 δόσεων ισχύει πλέον και για όσους έχουν οφειλές στο Δήμο Καβάλας
Επόμενο άρθροΤα «πόθεν έσχες», η Βουλή και ο… Μακάριος Λαζαρίδης