Με τροπολογία που προώθησε ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης για το 12% έγινε εφικτό για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν οφειλές στο Δημόσιο να υπάρξει διαδικασία συμψηφισμού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «με απόφαση της κυβέρνησης το 2020 συμψηφίζονται με οφειλές προς το δημόσιο τα χρωστούμενα του δημοσίου προς επαγγελματίες της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για το μισθοδοτικό κόστος εργασίας, αυτό που λέμε 4% και 12%. Υπήρχε ένα κενό νόμου αναφορικά με τους επαγγελματίες που εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τέτοιες οφειλές και θα έπρεπε να δημιουργήσουν ώστε στη συνέχεια να συμψηφιστούν. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσα και ψηφίστηκε, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά αναγκάζονται να δημιουργήσουν για να τις εξοφλήσουν με συμψηφισμό, πλέον απαλλάσσονται και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του συμψηφισμού τόσο από την υποχρέωση προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας κι επιπλέον δεν θα τους επιβάλλεται από τη φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης κανενός είδους πρόστιμο ή προσαύξηση. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας. Έγινα κοινωνός πολλών παραπόνων και το καθεστώς αυτό αδικούσε τους συνεπείς επιχειρηματίες. Σ’ αυτήν τη χώρα τις περισσότερες φορές τους συνεπείς δεν τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ασυνεπείς».

ΑΛΑΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑΣ

Για την Αλάνα της Ηρακλείτσας είπε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κι από ξένα κι από ελληνικά σχήματα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Νομίζω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη κάπου στα μέσα του Ιουλίου. Κατατέθηκαν οι οικονομικές προσφορές, αυτός που έδωσε τη χαμηλότερη έφυγε από το παιχνίδι και θα οριστεί ημέρα κατά την οποία όλοι όσοι έχουν μείνει στη διαδικασία να πάνε σε πλειοδοσία. Όποιος δώσει τη μεγαλύτερη προσφορά θα πάρει την Αλάνα. Το ενδιαφέρον είναι έντονο διότι η Αλάνα παραχωρείται –πωλείται- δεν είναι αυτό που είχε γίνει το 2016 που ήταν για ενοικίαση. Θα ήθελα το σχήμα που θα πάρει την Αλάνα να μην έχει μόνο το real estate στο μυαλό του, διότι η ευρύτερη περιοχή χρειάζεται κι ένα καλό ξενοδοχείο –τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή δεν νοείται χωρίς 4άστερο ή 5άστερο ξενοδοχείο. Η Καβάλα έχει ανάγκη κι από ένα σημαντικό συνεδριακό κέντρο που θα μπορούσε να προσελκύσει και διεθνή συνέδρια».

Προηγούμενο άρθρο“Αγώνας για την Ελευθερία”
Επόμενο άρθρο108η Επέτειος απελευθέρωσης της Καβάλας