Το θέμα των υδρονομέων στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων απασχόλησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο την επιλογή την κάνουν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι “Πράγματι μας απασχόλησε το θέμα των υδρονομέων που είχε δύο σκέλη. Αυτό της παράτασης του προγραμματισμού ισχύος και μετατόπιση κατά δύο μήνες πιο αργά δηλαδή από 17 Μαΐου και όχι από την 1η Μαΐου και δεύτερον είδαμε και την επιλογή των προσώπων.

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που τους υδρονομείς τους επιλέγουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και σύμφωνα με τις ανάγκες τους και την εμπειρία που έχουν κάποιοι άνθρωποι γιατί είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι με πολλές ιδιαιτερότητες σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των υδάτων δηλαδή και φυσικά καλύπτουν και άλλες ανάγκες.

Οπότε η επιλογή έγινε από τους Προέδρους και έτσι είχαμε την απόφαση του Δ.Σ. για την οριστικοποίηση της επιλογής των Προέδρων.

Ακούσθηκαν διάφορα, σωστά και λάθος ήταν ένα θέμα που τράβηξε πολύ και είχαμε συζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα».

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Ο ίδιος αναφορικά με την επιλογή προσώπων τόνισε. “Κάποια που ακούσθηκαν είναι σωστά. Για παράδειγμα το 1957 – όπως ανέφερε και ο κ. Βέρρος – εκδόθηκε το διάταγμα για την πρόσληψη των υδρονομέων το οποίο να φανταστείτε το υπογράφει ο βασιλιάς Παύλος και από τότε δεν έχει αλλάξει το προεδρικό διάταγμα και δεν γίνεται με διαδικασίες σύγχρονες.

Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κάποια στιγμή αυτό το βασιλικό διάταγμα μας δημιουργεί όλους μας ένα αίσθημα παράξενο και ίσως κάποια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει αυτόν τον τρόπο επιλογής προσώπων και πρέπει να τίθενται κάποιους άλλου είδους κριτήρια. Γιατί πώς αυτούς που δεν θα επιλεχθούν θα τους εξηγήσεις γιατί δεν επιλέχθηκαν είναι μέγα ζητούμενο. Χρειάζονται σαφή κριτήρια επιλογής” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε επισήμανση δημοτικού συμβούλου ότι κάποιοι άρχισαν να δουλεύουν ήδη. “Κανένας δεν δουλεύει με δική μου προτροπή. Αν το έκανε κάποιος εμένα δεν με αφορά. Δεν προεπέλεξα πριν περάσει από το Δ.Σ. είναι ξεκάθαρο. Ας έρθει όποιος θέλει να μου πει ότι εγώ έκανα κάτι παράτυπο” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση του ΚΙΝΑΛ από τους εργαζόμενους στην Καβάλα Oil
Επόμενο άρθροΔιαδικτυακή συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτη Αγγελίδη με την εκπρόσωπο της οικογένειας του Πολύγνωτου Βαγή