Ποσό 3,24 εκ. ευρώ φέρεται να έλαβε η Περιφέρεια για θέματα επικοινωνίας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας έκανε δηλώσεις για το θέμα όπως και για τον ΔΕΣΜΟ.

Ο κ. Δέμπας δήλωσε πώς “Είναι πράγματι ένα ακόμη θέμα που αφορά σε 3,5 εκ. Ευρώ για τη διαχείριση της πληροφορίας σε ό,τι αφορά την πανδημία αν και βέβαια δεν έχω επίσημη ενημέρωση για όλα τα κονδύλια που έχουν δοθεί.

Εμείς και ως Επιμελητήριο που κάναμε πολύ συντηρητικά κάποιες προσπάθειες ενημέρωσης του κόσμου και των επιχειρηματιών ήταν ελάχιστα αυτά που ξοδέψαμε. Κατορθώσαμε όμως έστω και με αυτό τον τρόπο κάποιους να ενημερώσουμε.

Εμείς βέβαια χρήματα δεν πήραμε από πουθενά. Βέβαια δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για την Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή το μαρτύριο των επαγγελματιών δεν βλέπω να τελειώνει.

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις γενικά βλέπουμε καθημερινά να μην υπάρχει καμία ανταπόκριση. Δυστυχώς ακόμη και τώρα που μιλάμε και είναι αποδεκτό ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, δυστυχώς κανένας από την Περιφέρεια δεν κάνει κάτι.

Το μόνο που κάνουν είναι να βγαίνουν μερικοί και δη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και να πετάει λάσπη και συκοφαντίες ότι φταίνε τα Επιμελητήρια και άλλα τινά».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Ακόμη και αυτή την στιγμή που παλεύουν όλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης μας κατηγορεί ότι εμείς τα Επιμελητήρια λέγαμε ότι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αρνήθηκε να ορίσει μέλος – εκπρόσωπο στον ΔΕΣΜΟ και ότι ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης είπε να ορίσει μέλος και ο Περιφερειάρχης το αρνήθηκε οπότε ο υπουργός ζήτησε από το ΕΦΑΠΑΕ να πάρει τα προγράμματα και να φύγουν από το ΔΕΣΜΟ και αντί να μας πούν έστω και τώρα να καθίσουμε και να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο ώστε να περνάει με τον καλύτερο τρόπο οι ημέρες για να δοθεί λύση, ακόμη και τώρα ρίχνουν βολές.

Δεν βλέπουμε τίποτε. Έχουν αφήσει έρμαιο την όλη κατάσταση. Εμείς ως Επιμελητήρια προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται με τον ΕΦΑΠΑΕ, να μάθουμε τι συμβαίνει και παράλληλα καλούμε να απαντήσουν ξεκάθαρα σε όλους: “είναι πρόγραμμα της Περιφέρειας; Η Περιφέρεια δεν το έφτιαξε; Δεν το ανακοίνωσε; Η Περιφέρεια δεν έβγαλε τον οδηγό; Τα χρήματα δεν είναι της Περιφέρειας όπως βγήκαν από εκεί; Τα ανακοίνωσε η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης; Είναι άραγε χρήματα των Επιμελητηρίων; Είναι χρήματα κανενός άλλου; Είναι πρόγραμμα της Περιφέρειας που θέλει να δώσει στις επιχειρήσεις. Κάνει κάτι η Περιφέρεια σήμερα για Αυτό; ΟΧΙ. Ντροπή που αντί να καθίσουν και να βρουν λύση πετούν ακόμη και σήμερα λάσπες. Όλα έχουν την ανοχή τους».

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Τέλος ανέφερε ότι «Δεν έχω φόβο ότι δεν θα πάρει ο κόσμος τα χρήματα. Φοβάμαι όμως ότι οι καθυστερήσεις θα πάνε και άλλο. Διότι ακόμη και αυτή η λύση που προτείνεται να φύγουν τα προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης τα οποία θα φύγουν βέβαια, αλλά το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας είναι της Περιφέρειας και αυτό θα αποφασίσει ο Περιφερειάρχης που θα το δώσει. Έχει τη δυνατότητα επομένως να το δώσει κάπου αλλού. Που ; Ίσως στο ΕΦΕΠΑΕ και να τα αξιολογήσουν άλλοι άνθρωποι, είτε στην Αθήνα, είτε στην Θεσσαλονίκη και ας τα αξιολογήσουν άλλοι αφού δεν τους αρέσει ο ΔΕΣΜΟΣ. Μιλάμε για ένα σημαντικό θεσμό, που έχει μοιράσει εκατομμύρια στα 22 χρόνια λειτουργίας του, και που ποτέ δεν ακούσθηκε παρά ήταν παράδειγμα στους άλλους φορείς, τώρα να ξεφτιλίζεται με αυτό τον τρόπο. Εδώ θέλουν να κλείσουν το ΔΕΣΜΟ. Αυτή είναι η αλήθεια και ας κοιτάξουν τους επιχειρηματίες στα μάτια. Να πάψουν επιτέλους να λένε ψέματα».

Καταληκτικά ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για την βιωσιμότητα του ΔΕΣΜΟΥ….

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Κυριάκος Κελίδης από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΕΣΠΕΑΜ/Θ: Να δοθούν στη Δημοσιότητα οι Όροι Μίσθωσης του Α/Δ Αμυγδαλεώνα