Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας να στηρίζει πολλά σε αυτές από  πλευράς αγοραστικής κίνησης. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης δήλωσε πως και φέτος τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι πολύ υψηλά στοχεύοντας να δελεάσουν το καταναλωτικό  κοινό.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «οι εκπτώσεις έτσι όπως ορίζει ο Νόμος, είναι η δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, οπότε είναι η επόμενη Δευτέρα 14 του μήνα. Είναι το ξεκίνημα των θεσμοθετημένων χειμερινών εκπτώσεων. Πλην όλων των άλλων, υπάρχει και η νόμιμη Κυριακή η οποία είναι η πρώτη από το ξεκίνημα των εκπτώσεων, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου. Οπότε έχουμε δύο στοιχεία τα οποία είναι με βάση το Νόμο και ό,τι άλλο ακούγεται και λέγεται δεν ισχύει, διότι ο Νόμος είναι πάνω απ’ όλα και οτιδήποτε άλλο δημιουργηθεί είτε αυτήν την Κυριακή που ακούγονται κάποιες μικρές φωνούλες, είτε για το ξεκίνημα των εκπτώσεων, είναι παράνομο και διώκεται ποινικά. Έχει και διοικητικό πρόστιμο και πάρα πολλά άλλα. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί, να μην δημιουργούμε αναταραχή και γενικά προβλήματα στην αγορά, διότι υπάρχουν Νόμοι και κανόνες. Σίγουρα κάποια καταστήματα θα ξεκινήσουν προσφορές ίσως κι από αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι θεσμοθετημένες εκπτώσεις είναι την άλλη εβδομάδα, Δευτέρα στις 14 του μηνός».

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ

Πρόσθεσε δε πως «Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι λογικό να είναι μεγάλα από το ξεκίνημα, διότι πλέον ο κάθε καταστηματάρχης ξεχωριστά ζητάει την άμεση ρευστότητα. Δεν θα μπει ούτε στη διαδικασία της κερδοφορίας, ούτε της τιμής, να σκεφτεί σε ποια τιμή θα πουλήσει το προϊόν. Αλλά προκειμένου να μπορέσει να έχει μία άμεση ρευστότητα να γεμίσει το ταμείο του με κάποια χρήματα για να μπορεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του θα προβεί σίγουρα σε πολύ μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων. Το έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι απόρροια της αναδουλειάς που υπάρχει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, είπε ότι «το 2019 μπορώ να πω μπήκε με μία χαλαρή κίνηση η οποία δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο τις πρώτες τρεις μέρες που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα. Αντίστοιχα με τις περσινές είναι λίγο πιο κάτω αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς, αν και το ρητό που λέει ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», συνήθως βγαίνει αληθινό. Αλλά ας ελπίσουμε ότι ο Ιανουάριος θα ολοκληρωθεί και θα είναι ένας μήνας που τουλάχιστον θα δείξει κάτι καλό για το 2019»

Προηγούμενο άρθρο«Δεν υπάρχει λογική στην αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας για τη δημιουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου», δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης
Επόμενο άρθροΕπιστολή στην Περιφέρεια από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο για την ανάγκη ολοκλήρωσης της Περιμετρικής Οδού