Οι αυξήσεις στα καύσιμα προβληματίζουν έντονα τους βενζινοπώλες της Καβάλας καθώς το καταναλωτικό κοινό τις αντιμετωπίζει με ποικίλο τρόπο. Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς σημείωσε πως ένα ακόμη πρόβλημα προστέθηκε στον κλάδο τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «σαν να μην έφτανε όλη αυτή η κατάσταση που προσπαθούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση της πανδημίας, ήρθε και η ενεργειακή κρίση, δηλαδή η αύξηση όλων των καυσίμων είτε ορυκτών είτε αερίων, πετρέλαια, βενζίνες, υγραέρια. Είναι κατά τη γνώμη μου μία τεχνητή αύξηση διότι οι παραγωγές χώρες τόσο του αερίου όσο και του πετρελαίου, ο ΟΠΕΚ, παρ’ όλο που μαζεύτηκαν και έκαναν συνέδριο προκειμένου να αυξήσουν τις ποσότητες που χρειάζεται ο πλανήτης για να μπει πάλι σε μία κίνηση η οικονομία, αποφάσισαν να μην αυξήσουν τις αντλούμενες ποσότητες με συνέπεια να είναι ακριβό το καύσιμο. Είναι καθαρά μία τεχνητή αύξηση των χωρών που εξάγουν τα καύσιμα, προκειμένου να πατσίσουν το χάσιμο που είχαν 1,5 χρόνο τον καιρό της πανδημίας, λόγω του ότι δεν υπήρχε καμία οικονομική δραστηριότητα. Μείωσαν τις αντλούμενες ποσότητες επειδή δεν υπήρχε κατανάλωση και τώρα που αρχίζει να παίρνει ξανά μπρος η παγκόσμια οικονομία αντί να αυξήσουν τις αντλούμενες ποσότητες τις κρατάνε χαμηλά με αποτέλεσμα να βλέπουμε τις αυξημένες τιμές».

Προηγούμενο άρθροΠάρης Παρασχούδης: Πρωτίστως φροντίζουμε να παρευρισκόμαστε στις εκθέσεις από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες μας
Επόμενο άρθροΑυξήσεις στο ρεύμα: Νέο πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση των λογαριασμών