Στα 5,5 εκ. ευρώ ανέρχονται τα βεβαιωμένα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δημότες της Καβάλας από την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας για παράνομη στάθμευση. Πρόκειται για πρόστιμα που προέρχονται ακόμη και από το 2007 οπόταν επιβάλλεται να πληρωθούν διότι διαφορετικά θα βεβαιωθούν στην Εφορία. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης σημείωσε πως βάση του νόμου έχουν σταλεί ειδοποιητήρια στους παραβάτες που καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως “Καταρχάς θέλω να πω ότι η κίνηση αυτή έγινε διότι πριν από λίγο καιρό τελείωσε ο έλεγχος από τον Επίτροπο, έλεγχος του 2017. Όπου από τις παρατηρήσεις που ήταν μέσα αναφέρετε ότι υπήρχαν μέσα παλαιότερες κλήσεις. Και μάλιστα είναι τόσο παλιές που είναι ακόμη και πριν γίνει η Δημοτική Αστυνομία που ήταν κλήσεις της Αστυνομίας.

Αυτά είναι υποχρεωμένη πλέον η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να τα απαιτήσει ως χρήματα. Η υπόλογη είναι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας με τους υπαλλήλους της και αυτό που έγινε είναι να έχουν σταλεί τα ειδοποιητήρια. Κακώς δεν έχουν σταλεί τόσα χρόνια, αυτό όμως δεν είναι δική μου δουλειά. Έχουν σταλεί και μάλιστα ψηφίσθηκε και η ρύθμιση των 120 δόσεων οπότε όποιος θέλει μπορεί να ενταχθεί στις ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν μεγάλες διευκολύνσεις μια και το χαμηλότερο ποσό που μπορεί να πληρώσει κάποιος είναι 10 ευρώ. Οπότε ας επωφεληθούν των ρυθμίσεων αυτών και ας έρθουν να τα πληρώσουν. Και από εδώ και πέρα οι κλήσεις θα φεύγουν αμέσως. Διότι πρέπει να μάθουμε ότι οι κλήσεις μπαίνουν για ένα λόγο. Για να τηρήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κυκλοφοριακού. Αλλοίμονο λοιπόν αν υπάρχουν οι έξυπνοι που δεν πληρώνουν και οι χαζοί που πληρώνουν. Πρέπει κάποια στιγμή και οι έξυπνοι να έρθουν στο ίδιο επίπεδο” .

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΕΤ

Αναφορικά με τα πηγάδια στο Περιγιάλι, τόνισε ότι αφού έγινε έλεγχος από το Δήμο Καβάλας, θα φανεί ποια ανήκουν σε ιδιώτες και πρέπει να πάρουν μέτρα ασφαλείας. «Στο Περιγιάλι υπάρχει ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς αυτή την στιγμή. Κάποια πηγάδια μπορεί να είναι σε άλλους ιδιοκτήτες πλέον, μπορεί να έχουν περάσει στους Δήμους και αυτό θα διευκρινισθεί για να πάρουμε μέτρα.

Εμείς τέλος δεν κάναμε εκδηλώσεις και θα δώσουμε 100 τάμπλετ υιοθετώντας την πρόταση του κ. Βαγγέλη Παππά και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου που το είχε πει μέρες πριν” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΈνα όμορφο, πρωτότυπο τρόπο επέλεξε για να στείλει τις ευχές του στους πολίτες ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Ο “χάρτης” των 262 νέων κρουσμάτων – 46 νεκροί σε ένα 24ωρο – 473 οι διασωληνωμένοι ασθενείς