Μειωμένη ήταν η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το Σάββατο. Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη η μείωση συνέβη λόγω των νέων μέτρων ελέγχων προς τους καταναλωτές. Ως εκ τούτου προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Κελγιώργης δήλωσε ότι «από το Σάββατο έχουμε τα νέα μέτρα, δυστυχώς είδαμε ότι όλα αυτά που ακούγαμε ως φήμες τις προηγούμενες μέρες με την ΚΥΑ που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν τα μεσάνυχτα! Υπήρξε σύγχυση μεταξύ των συναδέλφων, παγωμάρα στην αγορά τις τελευταίες δύο μέρες, Σάββατο και Κυριακή. Καλούμαστε να κάνουμε τους ελεγκτές ενώ προσδοκούσαμε κατόπιν των διαμαρτυριών μας μήπως αλλάξει κάτι. Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και δυστυχώς θα προβούμε σε κινητοποιήσεις το ερχόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την εστίαση, αν δεν προκύψει θετικό αποτέλεσμα σήμερα (σ.σ. χθες) από τη συνάντηση που έχουν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κι ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ με τον πρωθυπουργό.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Καλούμαστε να κάνουμε τον ελεγκτή, να μετράμε τους πελάτες μας, το 40% των πελατών μας δεν μπορούν να μπουν στα καταστήματά μας ή να κάνουν ράπιντ τεστ που έχει κάποιο κόστος. Αυτό δημιουργεί δυσχέρεια στην αγορά η οποία ύστερα από μια 10ετή κρίση και ύστερα από 1,5 χρόνο ανοίγματος- κλεισίματος και διάφορων άλλων ευφάνταστων μέτρων όπως τα click away και click inside, ήρθε να προστεθεί κι άλλο μέτρο που εργαλειοποιείται ως μοχλός πίεσης για να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Αυτό και μόνο δεν θα προσδώσει απολύτως τίποτα. Μας κοροϊδεύουν με λίγα λόγια, είναι αστειότητες όλα αυτά τα μέτρα. Έπρεπε αυτή η επιτροπή που έχει την τύχη της χώρας και του εμπορίου στα χέρια της να βρει άλλες μεθόδους. Να βρουν οι γιατροί μια μέθοδο που θα πείσει τους ανεμβολίαστους και όχι να βάλει εμάς μπροστά να κάνουμε τον κακό και να ερχόμαστε σε ανθρώπους που τους γνωρίζουμε χρόνια να μας δίνουν τα στοιχεία τους, την ταυτότητά τους κ.α. Αυτά βρίσκει αντίθετο όλο τον εμπορικό κόσμο και μάλλον τις επόμενες μέρες θα προβούμε σε κινητοποιήσεις αν δεν καταλήξει κάπου η συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «εκτός από όλα αυτά, υπάρχει το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Από τη μία πλευρά εμείς καλούμαστε να ζητάμε πιστοποιητικά και τεστ και να κάνουμε ταυτοπροσωπία για να πάρει κάποιος από το κατάστημά μας ένα ζευγάρι παπούτσια και από την άλλη να μπορεί να μπαίνει ο καθένας στα σούπερ μάρκετ και να παίρνει ό,τι θέλει χωρίς να δείχνει τίποτα. Δηλαδή, στα μικρά καταστήματα που μπαίνουν 2 και 3 πελάτες τη μέρα είναι το πρόβλημα; Είναι η εστίαση το πρόβλημα όταν 6 μήνες πέρυσι ήταν κλειστή κι εμείς είχαμε κλείσει επίσης 2,5 μήνες και τα κρούσματα είχαν φτάσει στο Θεό ή τα σούπερ μάρκετ που μπαινοβγαίνουν κατά εκατοντάδες ή και χιλιάδες τη μέρα και συνωστίζονται και μια ζωή είναι στο απυρόβλητο; Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που δημιούργησε αυτές τις ορέξεις στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ πέρυσι λόγω της κατάστασης που υπήρχε με τον αθέμιτο ανταγωνισμό πρέπει φέτος να τελειώσει διότι όλοι θα μας βρουν μπροστά τους τις επόμενες μέρες».

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Παύλος Παυλίδης
Επόμενο άρθροΜειωμένη κατά 50% τουλάχιστον ήταν η κίνηση στα καφέ και στην εστίαση στην Καβάλα με την εφαρμογή των νέων μέτρων